La mascareta als exterior té els dies comptats segons la ministra de Sanitat

Darias insisteix que la mascareta "aviat" no serà obligatòria: "Ha complert el seu paper"

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha reiterat aquest dijous que la màscara “aviat” deixarà de ser obligatòria en espais exteriors, encara que no ha volgut concretar quan, i ha atribuït aquesta mesura que Espanya estigui sortint de la sisena onada més ràpid que altres països. “La màscara ha complert el paper que teníem clar que havia de complir”, ha defensat en roda de premsa després de visitar el vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències, davant de les exigències d’alguns presidents autonòmics que deixi de ser obligatòria per la call.

Darias s’ha limitat a afirmar que “aviat” acabarà aquesta restricció i ha assegurat després que tots els indicadors avalen que Espanya està “en condicions d’anar relaxant mesures”.

Ha destacat així que Espanya va entrar més tard que altres països a la sisena onada i està sortint abans, a més d’assenyalar que tant les hospitalitzacions com la incidència acumulada mostren que s’està “doblegant la corba dia a dia”. “Totes les dades ho avalen”, ha insistit, “també les més sensibles” com els ingressos a UCI.

És una cosa que la ministra ha relacionat amb l'”altíssima” cobertura vacunal a Espanya, amb un 90,8% de població més gran amb pauta completa, ia la decisió d’aplicar la tercera dosi primer als col·lectius més vulnerables.

Dit això, ha assegurat que respecta les posicions de cada president autonòmic, independentment del partit polític a què pertanyin. “Tenim un projecte compartit”, ha recalcat en al·lusió a les reunions setmanals del Consell Interterritorial.

Sobre quina màscara aquest millor, Darias ha recordat el seu efecte barrera i que “totes tenen la seva protecció”, a més d’explicar que ella utilitza la FPP2 perquè és la que millor se li ajusta i no li impedeix fer servir ulleres. Ha ressaltat el paper que va tenir el seu ús a la primera desescalada i ha justificat la decisió de fer-la obligatòria abans de Nadal per la “incertesa” amb òmicron.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat que ell aposta per mantenir la màscara de moment com a “símbol” que la pandèmia no ha acabat i ha remarcat: “Que no sigui una obligació no vol dir que no sigui recomanable en espais on no es pot mantenir la distància”.

A més, ha posat en valor que la majoria de valencians la portaven quan no era obligatòria i que el Consell va decidir mantenir-ne l’ús recomanable en espais oberts.