La Conselleria de Salut demanarà el tancament de l’oci nocturn 15 dies més

La situació epidemiològica es manté estable i el risc de rebrot baixa "a poc a poc"

Imatge d'un local d'oci nocturn. EUROPA PRESS

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avançat aquest dijous que ha demanat que es prorrogui la resolució del Govern, adoptada el 24 de juliol en el marc del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), de mantenir els locals d’oci nocturn tancats 15 dies més a partir d’aquest diumenge.

En la roda de premsa de seguiment dels casos de coronavirus a Catalunya i preguntat sobre la continuïtat d’aquesta mesura, ha dit: “Com a secretari de Salut Pública he demanat que es prorrogui la resolució en els termes en els quals està aprovada”.

Davant la fi d’aquesta mesura el diumenge, Argimon ha reiterat: “Des de la Conselleria de Salut anem a proposar que la resolució relativa a l’oci nocturn es renovi durant un període de 15 dies més”.

En preguntar-se-li sobre si recorreran la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de permetre als bars, restaurants, terrasses i sales recreatives obrir més enllà de la mitjanit –contra la resolució inicial del Govern–, ha dit: “Tenim el recurs preparat però hi ha un tema que depèn de justícia, que farà que es present a partir del dia 11. El 12 si no record mal”.