Kinder podria ser el causant d’un cas de salmonel·la a Espanya

Avatar photo

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA, per les seves sigles en anglès), amb seu en Parma, va informar avui que s’han detectat 150 casos “confirmats i probables” de salmonel·la en deu països europeus, entre ells Espanya, després del tancament d’una fàbrica del grup Ferrero a Bèlgica.

Segons han puntualitzat posteriorment les autoritats sanitàries espanyoles, al país hi hauria un possible cas, vinculat als lots de la marca Kinder que es van haver de retirar dies enrere.

“Els productes de xocolata fabricats per una empresa en el seu establiment de Bèlgica han estat identificats com la font d’un brot de salmonel·la en diversos països”, va indicar la EFSA en un comunicat conjunt amb el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

La EFSA va sostenir que “fins al 8 d’abril, s’han notificat 150 casos confirmats i probables de Salmonel·la Typhimurium monofàsica en nou països de la UE/EEE (Bèlgica, França, Alemanya, Irlanda, Luxemburg, Països Baixos, Noruega, Espanya i Suècia) i al Regne Unit”, i que les infeccions “s’han produït principalment en menors de 10 anys”. Els experts de la EFSA i el ECDC creuen que “es necessiten més recerques per a identificar la causa arrel, el temps i els possibles factors darrere de la contaminació, inclosa l’avaluació d’un possible ús més ampli de matèries primeres contaminades en altres plantes de processament”.

El comunicat va recordar que al desembre del passat any es va detectar aquest bacteri “en un tanc de sèrum de llet en l’establiment belga d’aquesta empresa durant els seus propis controls”. La planta era de Ferrero, encara que el comunicat no el cita expressament, i subratlla que el fabricant de xocolatines “va implementar mesures d’higiene i es van incrementar les mostres i proves dels productes i l’entorn de processament”.

Advertiments dies enrere

L’empresa va obtenir una prova negativa de salmonel·la i va distribuir els seus productes per tot el món, però al març un equip de científics va vincular les infeccions “amb l’establiment a Bèlgica mitjançant tècniques avançades de tipificació molecular”.

A partir del 2 d’abril, les autoritats belgues van emetre “advertiments de salut pública i l’empresa va dur a terme un retir voluntari de productes i lots específics en diversos països”, mentre que el 8 d’aquest mes se li va retirar a Ferrero el permís de producció en la instal·lació. Ferrero, per part seva, va reconèixer el 8 d’abril “ineficiències internes” i un “retard en la retirada” d’uns certs productes fabricats en una planta de Arlón (sud de Bèlgica) i va explicar que havia llevat del mercat els lots dels productes produïts en l’establiment.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vallnord – Pal Arinsal acull la Copa del Món UCI de mountain bike

Notícia següent

L’Andorra Club de Gel participa a competicions internacionals

Notícies relacionades