Meta, la companyia propietària de Facebook, Instagram i Messenger, ha decidit implementar noves restriccions per a la protecció dels usuaris més joves de les seves plataformes. A partir d’ara, els menors de 16 anys no podran realitzar retransmissions en directe a Instagram sense l’aprovació prèvia dels seus pares. Aquesta mesura forma part d’un conjunt de canvis orientats a millorar la seguretat dels adolescents en les xarxes socials, un dels temes més debatuts en l’actualitat.
La companyia ha explicat que aquesta nova política de seguretat també s’estendrà a Facebook i Messenger, on els pares podran supervisar les activitats dels seus fills i garantir que no accedeixin a continguts inapropiats o interactuïn amb desconeguts de manera no desitjada. Meta ha destacat que aquestes mesures responen a un augment de la preocupació per part de les famílies sobre els riscos en línia als quals poden estar exposats els seus fills.
Segons la companyia de Mark Zuckerberg, les estadístiques mostren que una gran part dels pares i adolescents consideren aquestes modificacions com a positives i útils per a la seguretat digital. En aquest sentit, Meta remarca que l’objectiu no és limitar la llibertat dels usuaris més joves a la xarxa, sinó crear un espai “més controlat i protegit” perquè els adolescents puguin continuar interactuant i connectant-se amb amics i familiars, tot garantint la seva seguretat.
Aquesta nova política de restriccions se suma a altres canvis que la companyia ja va implementar el setembre passat, quan va anunciar la creació d’un “compte adolescent” a Instagram. Els comptes adolescents tenen configuracions de privacitat més estrictes per defecte, incloent-hi restriccions sobre el tipus de contingut que els joves poden veure. Els menors de 16 anys necessiten el permís dels seus pares per modificar aquestes configuracions.
A més, els comptes adolescents també inclouen recordatoris perquè els usuaris de la plataforma facin pauses després d’una hora d’ús continuat.
L’empresa ha destacat que aquestes mesures reflecteixen el compromís de Meta per mantenir un equilibri entre la seguretat i la llibertat en línia, creant un entorn digital segur per als adolescents sense restringir la seva capacitat de participar activament en les xarxes socials. Així doncs, amb aquesta iniciativa, Meta vol garantir que els joves puguin desenvolupar-se en un espai virtual segur, alhora que tenen la llibertat de connectar-se amb altres persones i expressar-se en línia.
Aquestes noves polítiques arriben en un moment en què els pares i educadors han expressat una preocupació creixent per la seguretat en línia dels més joves, un tema que continua ocupant un lloc destacat en el debat públic. Meta, amb aquestes iniciatives, sembla voler respondre a aquesta demanda, mentre es manté atenta als possibles riscos i vulnerabilitats que els adolescents poden enfrontar en un món cada cop més digitalitzat.
Port Tarragona ja ho té tot a punt per a la celebració de Sant Jordi. Enguany, l’Autoritat Portuària dedica la…
La Fiscalia de Medi Ambient ha obert diligències d'investigació per determinar si patrimoni protegit de la Masia del Barça ha…
El Servei de Dinamització Juvenil de l’Ajuntament de Badalona donarà el tret de sortida aquest pròxim dimecres 23 d’abril a…
Més de 16.000 persones van utilitzar aquest servei en dies no feiners l'any 2024. El bus urbà va començar a…
L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Pla Educatiu d’Entorn, a proposta del Consell Municipal d’Adolescents,…
Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Sabadell compta amb un ampli programa d’activitats adreçat a tots els públics…
Esta web utiliza cookies.