El grup Freixenet planteja un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de 180 treballadors, gairebé un 25% de la plantilla, arran dels “reptes” provocats pel canvi climàtic. En un comunicat, l’empresa del sector del cava assegura que ha hagut de prendre mesures “urgents” per “garantir el desenvolupament sostenible del negoci en el futur”, després d’una sequera que ha provocat “greus interrupcions” en la indústria.
La manca d’aigua també els ha augmentat els costos i els ha reduït la producció. Freixenet assegura que aborda l’ERO amb una “profunda consciència” del seu impacte i garanteix un “diàleg obert” quan arrenqui la negociació amb els representants dels treballadors.
“Les reserves reduïdes i l’augment dels costos de les matèries primeres han agreujat el desajust entre la demanda del mercat i la sostenibilitat operativa”, afirma el comunicat. La companyia remarca que tot plegat ha abocat el sector del cava “a una crisi sense precedents”.
Freixenet defensa que el pla anunciat aquest dijous “marca un pas important cap a la sostenibilitat a llarg termini”. “La companyia està decidida a superar aquest repte sent més forta”, conclou.
L’ERO arriba després que l’any passat Freixenet fes un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que va afectar 615 empleats.
Desbordant, esplèndid i captivador. Roquetes ha viscut aquest dimecres 23 d’abril una diada de Sant Jordi multitudinària, amb més de…
Una escena de pel·lícula s’ha viscut aquest dijous al migdia entre Montblanc i l’àrea metropolitana de Barcelona. Un home ha…
Les autoritats franceses han entregat a Espanya el detingut a Besiers (França) a finals de març per un homicidi a…
Les negociacions dels treballadors amb PortAventura World continuen “encallades”, segons ha explicat la secretària general de la Unió Intercomarcal de…
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres una dona, de 41 anys, per robar en un establiment comercial de Lleida…
Les empreses de turisme actiu de la demarcació de Lleida van generar un impacte econòmic de 112,92 milions d’euros l’any…
Esta web utiliza cookies.