Èxit de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic que torna per celebrar la 17a edició

Una cinquantena d’entitats, fundacions i altres col·lectius de la ciutat fomenten el treball en xarxa i creen sinèrgies amb la ciutadania

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Vic ha tornat a celebrar amb gran participació la 17a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, la trobada anual del teixit associatiu de la ciutat. Prop d’una cinquantena d’entitats, fundacions i altres col·lectius vigatans, es van trobar a la rambla del Passeig i la rambla del Carme el dissabte a la tarda per mostrar els projectes que desenvolupen en el si de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any.

Després d’anul·lar-se l’edició anterior per la pandèmia, la mostra va ser una oportunitat per a les entitats, també greument afectades per la pandèmia, que van poder sortir al carrer a fer xarxa amb la ciutadania i la resta d’associacions per poder seguir treballant en els projectes que desenvolupen. La mostra és un esdeveniment consolidat i esperat per les entitats que s’ha convertit en un espai de diversitat, convivència, tolerància i d’intercanvi d’idees i iniciatives.

Anna Erra, alcaldessa de Vic, va reconèixer la tasca feta per les entitats per fomentar la sinergia entre les entitats i la ciutadania i que evidencien “el gran teixit associatiu” amb què es compta a Vic. Erra es va mostrar satisfeta amb el teixit associatiu i la bona feina que fan per mantenir ben viu el batec de Vic i atendre les diverses necessitats, complementant la tasca que es fa des de l’Ajuntament.

Per cinquè any consecutiu la Mostra va acollir la Fira de la Cooperació, on les entitats i fundacions que dediquen la seva tasca en l’àmbit de la cooperació van poder mostrar i explicar qui són i què fan més enllà de la ciutat.

Tal com destaca el regidor de Ciutadania i Cooperació, Josep-Ramon Soldevila, la mostra va ser un èxit, no només per la gran participació d’entitats i fundacions sinó per totes les persones que es van apropar a conèixer què fan i com poden col·laborar-hi.

Gimcana participativa per apropar la tasca de les entitats

La principal novetat d’enguany va ser la gimcana participativa que es va realitzar en els diferents estands de les entitats i que va permetre apropar la tasca a la quitxalla. A més a més, durant tota la tarda es va poder gaudir d’una programació diversa i espaiada al llarg del recorregut de la mostra. El públic assistent va poder gaudir d’actuacions musicals, espectacles infantils i batucades, entre d’altres, a la tarima del Passeig i a l’escenari habilitat a la rambla del Carme.  

Paral·lelament, les entitats van fer activitats com tallers d’iniciació al trapezi i al circ, jocs i activitats d’iniciació al rugbi, per tal de donar a conèixer d’una forma didàctica i divertida la feina que fan dia a dia. La jornada va finalitzar amb l’actuació de Matthew McDaid & The Last Minute Soldiers.