En estat crític una dona després d’estar tres dies sota un moble

Van trobar a la dona amb les seves constants vitals molt deteriorades

Agents de la Policia Nacional han localitzat i rescatat a Jerez de la Frontera (Cadis), una dona de 78 anys estesa a terra del seu propi habitatge, trobant-se en estat crític de salut i impedida en una de les habitacions, coberta sota el moble d’una llibreria que li havia caigut a sobre i una gran quantitat de llibres sobre el seu cos, havent estat sota el moble durant tres dies.

Els fets es van succeir el 21 d’agost passat, cap a les 12.00 hores, després d’una primera trucada que cap a les 11.30 hores del matí van fer al telèfon d’emergències 091 cinc veïns residents a cases properes a la de l’afectada, ubicada a la històrica barriada de Torresoto, al districte sud de la ciutat.

En aquest sentit, els veïns manifestaven que feia almenys cinc dies que no veien sortir la seva veïna de casa seva, cosa que els resultava “molt estrany”, i que a més, havien trucat en reiterades ocasions al domicili sense aconseguir cap resposta i sense poder sentir cap soroll, tement que li hauria pogut passar alguna cosa a dins.

Una patrulla de la Policia Nacional es va desplaçar al lloc entrevistant-se amb els veïns i veïnes, alhora que identificava plenament la població de l’habitatge i intentava la comunicació amb aquesta. Així, tots aquests esforços van resultar “infructuosos” i van recollir, a més, altres indicis i informacions que apuntaven que era possible que la resident hagués patit un accident o una malaltia sobtada dins del seu propi habitatge.

Partint d’aquesta situació i ajustant-se a la legislació vigent, es va decidir l’entrada a l’habitatge per pròpia autoritat sobre la base d’una situació raonable i imminent de risc per a la vida i la integritat física de les persones.

En trobar-se tots els accessos perfectament tancats i comptant amb reixes a totes les finestres, es va optar per sol·licitar la presència dels bombers els quals ràpidament van acudir i van forçar la porta principal de l’habitatge franquejant el pas als agents.

Els policies nacionals van dur a terme un ràpid registre de les estances de la casa, localitzant a la senyora en una de les habitacions superiors, estirada a terra i inconscient, coberta pel moble d’una llibreria bolcat sobre ella i per nombrosos llibres que cobrien el seu cos gairebé del tot.

Així, els policies van sol·licitar d’urgència al lloc un recurs sanitari UVI del 061 i van procedir amb molta cura a retirar els objectes que cobrien l’afectada. La dona tenia les seves constants vitals molt deteriorades, el pols molt feble i estava respirant amb molta dificultat, per això la van aplicar els primers auxilis fins a l’arribada dels efectius sanitaris.

A l’arribada dels serveis sanitaris d’urgències, els professionals del 061 van poder estabilitzar l’afectada i dur a terme la seva extracció amb l’ajuda de la resta de personal d’emergències present, aconseguint el seu trasllat amb vida exitosa fins a l’Hospital Universitari del SAS a Jerez on va ingressar a la zona d’Urgències.

Després de la primera valoració dels serveis mèdics, aquests van estimar que la senyora, de 78 anys, podria portar fins a tres dies estesa a terra en aquesta situació després d’haver patit un accident domèstic en què l’hauria caigut a sobre el moble de la llibreria de la casa amb tots els toms que contenia, ha conclòs la policia.