Els productes per a celíacs han deixat de ser vistos com una cosa estranya. De fet, cada vegada més supermercats els llueixen a les seves prestatgeries. Però això no treu que el seu preu continuï sent molt elevat: el sobre cost anual de la cistella d’alimentació bàsica amb productes sense gluten és de 911 euros de mitjana respecte a la cistella bàsica habitual, segons dades de la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya (FACE), el que suposa prop d’un 300% de diferència de preu en la majoria d’establiments.
Aquest distanciament respecte a la despesa del consumidor general s’explica pel tractament que reben els ingredients per no contenir gluten de manera natural. Encara que també depèn d’altres factors.
Aquest augment de costos és sobretot un problema en el cas de productes tan bàsics com el pa, la pasta, els cereals o la cervesa, que de mitjana tenen un preu 292% més gran que quan contenen gluten.
Les despeses són encara majors quan a la família hi ha més d’un celíac, cosa que és bastant habitual, ja que es tracta d’una malaltia amb un component genètic.
El PSC ha celebrat el seu míting central del Camp de Tarragona en una sala…
Carles Puigdemont llança un avís en el segon dia de campanya des d'Argelers: "Això no…
Una nena de 7 anys va rebre diverses mossegades per part d'un gos que li…
Un canvi d'ubicació per la previsió temporal ha fet que l'espai protagonista de l'acte de…
La comissió de govern va aprovar definitivament el projecte executiu de remodelació del carrer d’Elkano…
El cap de llista del Partit Popular (PP) per Girona a les eleccions al Parlament…
Esta web utiliza cookies.