Els productes per a celíacs han deixat de ser vistos com una cosa estranya. De fet, cada vegada més supermercats els llueixen a les seves prestatgeries. Però això no treu que el seu preu continuï sent molt elevat: el sobre cost anual de la cistella d’alimentació bàsica amb productes sense gluten és de 911 euros de mitjana respecte a la cistella bàsica habitual, segons dades de la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya (FACE), el que suposa prop d’un 300% de diferència de preu en la majoria d’establiments.
Aquest distanciament respecte a la despesa del consumidor general s’explica pel tractament que reben els ingredients per no contenir gluten de manera natural. Encara que també depèn d’altres factors.
Aquest augment de costos és sobretot un problema en el cas de productes tan bàsics com el pa, la pasta, els cereals o la cervesa, que de mitjana tenen un preu 292% més gran que quan contenen gluten.
Les despeses són encara majors quan a la família hi ha més d’un celíac, cosa que és bastant habitual, ja que es tracta d’una malaltia amb un component genètic.
Els passatgers atrapats des de primera hora de la tarda a causa d’una avaria d’electrificació a la línia R15 podrien…
Les imprudències a la carretera poden tenir conseqüències tràgiques. Aquest dissabte al migdia, un conductor ha posat en risc la…
Nou Barris ha parlat alt i clar. El passat 5 d’abril, les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) del Districte van…
Ja s’ha confirmat la identitat de la dona assassinada en el feminicidi que ha commocionat Tarragona i el conjunt del…
Després d’una jornada marcada per la vaga convocada pels sindicats UGT i CCOO, PortAventura World ha emès un comunicat aquest…
Aquest dissabte 19 d’abril, els Comuns han mostrat el seu suport a la vaga de les treballadores i treballadors de…
Esta web utiliza cookies.