El seguiment de la segona jornada de vaga dels MIR és del 91%, segons els convocants

El comitè adverteix Salut, l'ICS i les patronals que les mobilitzacions continuaran si no reben propostes de millora

El 91% dels metges interns residents (MIR) han secundat la segona jornada d’una vaga prevista per tres dies als hospitals i centres d’atenció primària de Catalunya, segons les dades de participació facilitades pel sindicat Metges de Catalunya, que ha convocat l’aturada.

El comitè de vaga adverteix el Departament de Salut i les patronals de la xarxa sanitària concertada que la mobilització “continuarà, mentre no hi hagi una proposta que millori de manera inequívoca la qualitat formativa i les condicions laborals i retributives del col·lectiu”. Els MIR han preparat diverses mobilitzacions fins dimecres a Barcelona i altres ciutats.

Metges de Catalunya xifra la participació a la vaga a Barcelona en el 91%; a Girona, en el 92%; a Lleida, en el 89% i a Tarragona, en el 90%. De moment, el Govern no ha facilitat dades de seguiment de l’aturada.

La vaga dels metges residents va començar dilluns i està previst que s’allargui fins dimecres per reclamar millores formatives, laborals i salarials. Per la setmana que ve, n’han registrat una altra, de dilluns a divendres, per si no obtenen respostes a les seves reivindicacions. Aquest dimarts estava prevista una reunió amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i les patronals.