El Salari Mínim Interprofessional podria pujar al setembre

Calviño defensa esperar a veure com evoluciona el mercat de treball durant l'estiu

El govern espanyol estudiarà al setembre la possibilitat d’apujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) aquest any, tal com reclama la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz.
En roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres, la vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics ha obert la porta a augmentar-lo aquest 2021 si la tendència “molt positiva” que registra el mercat de treball es manté durant l’estiu i a principis de la tardor es recuperen els nivells d’ocupació previs a la pandèmia.
“Al setembre veurem si és possible reprendre la senda de creixement” de l’SMI per caminar cap a l’objectiu de situar-lo en el 60% del salari mitjà al final de la legislatura.
Calviño ha assegurat que “tot el govern” espanyol està “absolutament compromès amb l’augment de l’SMI i la millora de les condicions laborals”. Aquesta qüestió ha generat tensions entre els socis de la coalició, ja que Unides Podem pressiona perquè s’augmenti aquest any i el PSOE demana esperar a la consolidació de la recuperació econòmica.