Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

El monitor jutjat per violar un menor discapacitat nega les acusacions i diu que tenia disfunció erèctil

Avatar photo

Les psicòlogues discrepen sobre si el denunciant podria haver-se inventat els fets

 El monitor d’un centre de menors de Teià jutjat per violar diversos cops un nen de 13 anys discapacitat el 2014 ha negat aquest dimarts les acusacions i ha assegurat que ell patia una disfunció erèctil que l’impossibilitava penetrar a ningú. L’home ha apuntat com a possible causa de la denúncia que el noi té una patologia mental i potser vol ser el “centre d’atenció”. A més, ha relatat que la mare del noi va flirtejar amb ell i quan li va dir que era gai, s’ho va prendre “malament”. També van tenir un petit enfrontament pel fet que el nen fos operat de fimosi, cosa que la mare no va acceptar. Dues psicòlogues han discrepat sobre el fet que el noi pogués inventar-se uns fets tant greus. L’home s’enfronta a 67 anys de presó.

L’acusat va treballar al centre de finals d’octubre del 2013 a principis de gener del 2014 com a monitor de dia, i des d’aleshores fins el 24 d’agost del 2015 en el torn de nit. Segons les acusacions, entre abril i novembre del 2014 i aprofitant la situació del menor i el fet que ell era l’únic vigilant de nit, li va fer tocaments i el va obligar, “amb forta comminació”, li va fer penetracions bucals i anals.

Així, a l’abril, quan els dos tornaven en cotxe de la presó de dones de Barcelona per visitar la mare del noi, el va dur a una zona boscosa aïllada, prop de Teià (Maresme), li va demanar com a “favor” al qual no es podia negar, que li fes una fel·lació. A continuació, el va amenaçar que si deia alguna cosa el traslladarien a un centre de menors delinqüents, cosa que intimidava la víctima.

El juliol del 2014 l’acusat va dur la víctima i altres menors al cine. Com que la víctima es portava malament, l’acusat el va dur a un racó apartat per renyar-lo i li va tocar els genitals.

Entre juliol i agost del 2014 l’acusat va fer anar el menor al seu despatx a les 12 de la nit i el va convidar a veure un documental. Quan van acabar, el va fer acompanyar a la zona del centre on es guarden els cotxets per a nadons. Allà, el va fer despullar i el va penetrar analment a terra. La víctima va plorar de dolor, i l’acusat el va calmar i el va dur al llit per dormir.

Quatre setmanes després d’aquests fets, cap al setembre, l’acusat li va recriminar al menor que parlés tant amb el subdirector, el va dur a la zona dels cotxets, li va donar una bufetada i el va tornar a penetrar analment. Finalment, entre setembre i octubre, la situació es va repetir i el menor va acabar plorant i vomitant.

El menor va explicar els fets arran d’una xerrada sobre abusos sexuals per part d’una infermera, seguida d’una conversa que va tenir una psicòloga el novembre del 2017 a Barcelona. Aleshores li va explicar a la seva mare, que ja havia sortit de presó. Des d’aleshores el menor té estrès posttraumàtic i se li han agreujat altres símptomes que ja tenia com aïllament, idees suïcides, conducta sexual desinhibida, masturbació compulsiva, tristesa, desconfiança i culpabilització. La dona va donar plena credibilitat al seu fill, i aquest dilluns va explicar durant el judici que ella es va quedar en xoc i que inicialment no va saber reaccionar.

Per tot això, fiscalia i acusació li demanen 67 anys de presó per quatre delictes d’agressió sexual amb penetració i un d’agressió sexual, a més d’inhabilitació per treballar amb menors i discapacitats, prohibició d’aproximació a les víctimes i llibertat vigilada. També li demanen 80.000 euros d’indemnització pels danys morals i les seqüeles psicològiques, que haurien de pagar el centre o la DGAIA.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

12 empreses opten a la instal·lació de plaques solars al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona

Notícia següent

Pere Soler: “Tenim possibilitats d’arribar a l’alcaldia i de ser la primera força del municipi”

Notícies relacionades