El ministre de Consum recomana menjar menys carn

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha demanat als ciutadans que deixin de menjar carn. En un vídeo que ha publicat a les xarxes socials, Garzón apel·la els ciutadans a canviar la dieta perquè “el consum excessiu de carn perjudica a la salut individual i a la del planeta”. Amb el hashtag #MenosCarneMásVida, el ministre apunta que el recomanable és menjar entre 200 i 500 grams de carn setmanals, però a Espanya es menjar 1 quilo.

Asaja Lleida demana la seva dimissió

Asaja Lleida, conjuntament amb les sectorials de vacum i porcí de l’organització, demanen “la dimissió o el cessament immediat” del ministre de Consum. El president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, lamenta el que considera “un atac erroni i injustificat provinent d’una persona completament desinformada”.

Asaja Lleida assenyala que “és radicalment fals que la ramaderia produeixi un 18% dels gasos d’efecte hivernacle del planeta tal com va publicar la FAO erròniament en un informe del 2006, desmentit per la mateixa FAO i el seu propi autor”. Per això, l’organització agrària considera “inadmissible” que el ministre citi aquest informe “com a argument per atacar la ramaderia malgrat haver quedat obsolet i demostrat que és totalment erroni”.