El Govern proporcionarà tests als familiars que visitin usuaris a les residències

La Conselleria de Salut de la Generalitat proporcionarà tests d’antígens de detecció del coronavirus als familiars que visitin usuaris als asils en una actualització del protocol de les residències que entrarà en vigor dimarts.

Així, els centres residencials facilitaran els tests als familiars, que no els hauran de pagar i es podran fer la prova a la mateixa residència abans d’entrar, ha informat la Conselleria de Salut aquest dilluns.

Fonts de la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat han concretat en unes declaracions a Europa Press que es facilitaran tests a totes les residències, independentment de si són de titularitat pública, privada o concertada.

Així, el nou protocol estableix l’obligació de portar un test d’antígens ràpid (TAR) amb resultat negatiu abans de visitar un familiar d’acord amb la transmissió comunitària del virus que hi ha a Catalunya.

A més, els professionals de les residències que no tinguin la pauta completa de la vacunació es faran fins a tres proves PCR a la setmana mentre que, el personal que tingui la cobertura vacunal completa, una PCR a la setmana.

Des del començament de la pandèmia s’han detectat 35.585 casos positius per coronavirus a les residències catalanes, que han registrat 8.812 defuncions per covid-19.