La recerca per l’intercanvi de dos bebès l’any 2002 a l’antic Hospital San Millán de Logronyo atribueix a un error humà aquesta situació, ha afirmat aquest dimarts la consellera de Salut i portaveu del Govern de La Rioja, Sara Alba.
Aquest cas es remunta al 2002, quan dues nenes van néixer el mateix dia a l’Hospital San Millán de la capital de La Rioja, que ja no existeix. Ambdues van requerir estar a l’incubadora, i després, cadascuna d’elles va ser lliurada als pares de l’altra, segons ha avançat aquest dimarts el diari La Rioja.
El 2017, l’àvia d’una de les nenes va interposar una demanda d’aliments contra el pare de la seva néta, però aquest es va negar i va dir que no era la seva filla. El Jutjat de Primera Instància número 1 de Logronyo va ordenar llavors una prova d’ADN, que va confirmar que l’home no era el pare biològic.
També es va constatar que aquesta nena, que llavors tenia 15 anys, tampoc tenia una relació genètica amb la qual considerava la seva mare, i el 2018 va reclamar l’esbrinament de la seva identificació d’acord amb el principi de veracitat biològica.
Fa tres anys va morir la suposada mare biològica d’aquesta nena i encara s’està pendent de conèixer el resultat de la prova d’ADN realitzada, al gener passat, al seu suposat pare biològic.
Aquest cas es va judicialitzar durant la legislatura passada, ha explicat Alba, qui ha confirmat que la seva conselleria està «profundament bolcada a resoldre la reclamació patrimonial sol·licitada i amb absolut respecte als procediments judicials i amb la màxima col·laboració amb la Justícia».
Ha recordat que «hi ha un procediment administratiu de reclamació patrimonial, que està suspès perquè el judicial té prioritat», per la qual cosa, «fins que no acabi el judicial, no es podrà resoldre l’administratiu».
«Estem a la disposició de la família per a donar el suport necessari que pugui necessitar, mantenint la confidencialitat i el respecte que requereixen aquest tipus de situacions», ha insistit.
La Conselleria de Salut, en aquests moments, «garanteix que aquesta situació no pot tornar a succeir», ha ressaltat, atès que «han canviat els sistemes d’identificació en aquests anys i els procediments són segurs i fiables».
Ha transmès un missatge de tranquil·litat a la població perquè en 2002 es realitzava una fitxa personal amb empremta digital que després es va modificar amb petjada plantar. En l’actualitat s’utilitza una mostra de sang del cordó umbilical.
«És important destacar que aquests procediments actuals permeten afirmar que seria impossible que una cosa així, avui dia, tornés a ocórrer», ha reiterat.
Quinze persones han resultat ferides aquest dijous a la nit, quatre en estat menys greu i la resta en estat…
Quinze persones han resultat ferides aquest dijous a la nit, quatre en estat menys greu i la resta en estat…
Una conductora ha provocat el caos als voltants de l'estadi del RCD Espanyol i ha ferit a 13 persones en…
Aquest dijous al vespre, minuts abans de l'inici del derbi entre el FC Barcelona i l'RCD Espanyol, diverses persones han…
Les platges de Lloret de Mar donen el tret de sortida a la temporada de salvament i socorrisme amb diferents…
L'Ian, un nen de només sis anys, ha mort a l'Hospital Niño Jesús després de ser atropellat mentre travessava el…
Esta web utiliza cookies.