Demanen al nou Govern que fixi un sou mínim de 1.300 euros

La formació reclama "mesures excepcionals" contra la temporalitat "abusiva" al sector públic

L’entitat de defensa dels treballadors Intersindical ha demanat al nou Govern de Pere Aragonès que defensi les “pensions dignes” i que avanci cap al sou mínim de 1.300 euros. També exigeix al nou executiu que busqui solucions per a les persones en ERTO a causa de la crisi derivada de la covid-19 i per als més de 300.000 autònoms que “patiran per recuperar el seu lloc de treball”.
Igualment li reclama que vetlli per garantir els “drets socials més bàsics” per garantir la “dignitat” de la ciutadania, especialment dels col·lectius més vulnerables. Pel que fa a la “construcció de país”, l’entitat subratlla que ha de ser “respectuosa” amb el territori i amb el català, “llengua vehicular i de cohesió als centres de treball”.
La Intersindical també considera que haurien de ser objectius prioritaris del nou executiu català el sistema sanitari i l’educació, àmbits per als quals reivindica una “aposta ferma de reversió de les retallades de fa més de deu anys”. També reclama “mesures excepcionals” per “lluitar” contra la temporalitat “abusiva” al sector públic.

De la mateixa manera, demana “recuperar la qualitat” a les universitats del país amb un increment de les dotacions pressupostàries que permeti “contrarestar la tremenda precarietat” que hi ha “en tots els estaments de personal”. En aquest àmbit també considera necessària una “renovació generacional” i retenir talent, així com aplicar mesures per “revertir l’imparable arraconament de la llengua catalana”.

Finalment suggereix a l’executiu d’Aragonès que “doni exemple” amb una reforma del model de teletreball a la Generalitat i que “ho faci extensiu” a la resta d’administracions i “en la mesura del possible” a tots els centres de treball.