Deixa abandonada a la seva filla de 10 anys en un cotxe per a anar-se a una discoteca

Foto: EP

Agents de la Policia Local han auxiliat a una menor que es trobava desemparada i mullada de matinada a l’interior d’un cotxe. Després han detingut a la seva mare per presumptament abandonar-la allí per a anar a una discoteca. Els fets han ocorregut a València.

L’actuació es va produir dissabte passat, dins del dispositiu desplegat per la pluja i per les concentracions i botellons de joves en les zones d’oci de la ciutat, informa el consistori.

Després de rebre l’avís del 112, els policies van desplegar tots els recursos per a intentar localitzar a la menor de deu anys, qui va ser la que va telefonar demanant ajuda després que la seva mare l’hagués deixat en el cotxe mentre acudia a una discoteca.

La nena desconeixia el lloc exacte on estava, al no residir a Sueca, però va ser localitzada als pocs minuts amb la roba mullada, nerviosa i plorant a l’interior del vehicle aparcat en un carrer.

Una vegada calmada i assistida, després de rebre aliment i roba d’abric, la menor va ser atesa personalment per una agent de la Policia Local amb formació en psicologia per a intentar evitar, o minimitzar en la mesura del possible, les conseqüències d’aquesta experiència.

Al mateix temps, es van realitzar les corresponents diligències contra la mare per un delicte d’abandó de menors, en haver deixat presumptament a la menor de manera conscient, amb risc greu per a la seva integritat o la seva vida. També es va traslladar la comunicació al departament de Serveis Socials per al seu estudi i seguiment.

La mare de la nena va ser detinguda posteriorment en la caserna de la Guàrdia Civil, on va acudir al no trobar a la seva filla, per un presumpte delicte d’abandó d’obligacions familiars.

Com a regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez ha destacat la “humanitat i sensibilitat” dels agents en aquesta actuació en la qual “es van bolcar” per a proporcionar atenció a la nena i tractar de mitigar possibles efectes traumàtics.