Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Catalunya entra al final de la cinquena onada

Avatar photo

El final de la cinquena onada està cada vegada més a prop. Tots els indicadors epidèmics milloren a Catalunya: disminueix la velocitat de propagació de virus, els hospitalitzats, les morts i el risc de rebrot ha tornat als nivells de finals de juny.

Segons les dades d’incidència actualitzades pel Departament de Salut, avui hi ha 1.078 pacients hospitalitzats per covid, 43 menys que ahir, dels quals 369 estan a l’UCI, setze menys, 235 d’ells intubats i 24 connectats a ECMO (oxigenació extracorpòria), la xifra de crítics més baixa des del 19 de juliol.

El nombre de morts des de l’inici de l’epidèmia és de 23.410. D’aquests, vint han estat notificats en les últimes 24 hores i hi ha 101 defuncions registrades en els últims set dies. Aquestes xifres configuren una mitjana de 14 morts diàries per la malaltia, la meitat que fa dos setmanes.

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, és avui de 153 punts, set menys que ahir i el mateix nivell de risc que hi havia després de la revetlla de Sant Joan, quan va començar a escalar la cinquena onada.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es manté estable la situació dels casos COVID als Hospitals de Blanes i Calella

Notícia següent

Comencen les obres del laboratori d’innovació agroalimentària Agrolivinglab al Parc Científic

Notícies relacionades