Catalunya dobla els grups escolars confinats

La Generalitat destaca que el 99,1% dels centres tenen els grups en funcionament

Catalunya ha registrat fins aquest dijous 68 grups estables confinats a 52 centres educatius a causa del coronavirus, el doble que els 34 que es van comptabilitzar fins dimecres.

Els grups es divideixen en 4 a escoles bressol privades, 12 a escoles bressol municipals, 16 a escoles de segon cicle d’Infantil i Primària, 11 a instituts d’ESO, Batxillerat i FP, tres a instituts escola, 14 a centres privats concertats i 8 a centres privats, ha informat aquest dijous la Conselleria d’Educació en un comunicat.

La Conselleria d’Educació ha destacat que el 99,1% de centres de Catalunya tenen tots els grups en funcionament. La majoria dels centres amb grups confinats per casos de coronavirus tenen entre un i dos grups afectats, a excepció d’un col·legi privat concertat de Barcelona, amb tres, i una escola bressol municipal de Barcelona, amb sis.

Els grups confinats es reparteixen entre Barcelona, Igualada, Artés, Manlleu, Piera, Torelló, Vic, Cabrils, Granollers, el Masnou, Balenyà, Mollet del Vallès, Mongat, Sant Pol de Mar, Rubí, Terrassa, Badalona, Gavà, Santa Coloma de Gramenet, Centelles (Barcelona), Salou, Tarragona, Reus (Tarragona), Girona, Olot, Puigcerdà, Sant Feliu de Guíxols, Vilafant, Forallac (Girona) i Lleida.

Les escoles Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) i Ridolaina de Montellà i Martinet (Lleida), que no havien començat el curs per casos de covid-19 entre els professors, han reprès l’activitat educativa aquest dijous.

Es manté confinada l’escola bressol Petit Montessori –antiga Tintín– i s’hi afegeix l’escola bressol municipal de Gràcia, a Barcelona.