Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Augment de la restricció temporal de viatges no imprescindibles

Espanya augmentarà la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i Schengen davant les noves variants de la Covid-19 a partir de les 00.00 hores de l’1 de desembre.

La nova ordre, publicada aquest dissabte en el Boletín Oficial del Estado, modificarà l’Orde INT/657/2020, de 17 de juliol, sobre els criteris per a la restricció temporal de viatges i que avui es publicarà en el Boletín Oficial del Estado.

En conseqüència, se suprimeix l’exempció aplicable a les persones residents al Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord que procedeixin directament d’ell quan comptin amb els certificats de diagnòstic als quals fins ara es referia l’article 1.1 k) de l’Orde INT/657/2020: “persones proveïdes d’un certificat de vacunació que el Ministeri de Sanitat reconegui a aquest efecte, prèvia comprovació per les autoritats sanitàries, així com els menors acompanyants als quals el Ministeri de Sanitat estengui els efectes”.

També s’opta per suprimir a Namíbia del llistat de tercers regions administratives especials i altres entitats i autoritats territorials els residents de les quals no es veuen afectats per la restricció temporal de viatges no imprescindibles a la UE a través de les fronteres exteriors, en vista que figura entre els països respecte als quals els Estats membres consideren pertinent augmentar les precaucions.

D’altra banda, els efectes de l’Orde INT/657/2020 finalitzen el 30 de novembre de 2021, per la qual cosa es procedeix a prorrogar-los durant un altre mes addicional.

A més, la nova ordre recull els “tercers països, regions administratives especials i altres entitats i autoritats territorials els residents de les quals no es veuen afectats per la restricció temporal de viatges no imprescindibles a la UE a través de les fronteres exteriors en els termes recollits en aquesta ordre”.

Aquests països són l’Argentina; Austràlia; Bahrain; el Canadà; Xile; Colòmbia; Indonèsia; Jordània; Kuwait; Nova Zelanda; el Perú; Catar; Ruanda; l’Aràbia Saudita; Corea del Sud; Unió dels Emirats Àrabs; l’Uruguai; la Xina.

A ells s’uneixen les regions administratives especials de la República Popular de la Xina, Hong Kong i Macau; juntament amb entitats i autoritats territorials no reconegudes com a Estats per almenys un Estat membre de la Unió Europea: Taiwan.

Aquesta ordre farà efecte des de les 00.00 hores de l’1 de desembre de 2021, excepte el punt tercer, que el farà des del moment de la seva publicació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona ha creat més de 8.500 noves places d’aparcament per motos

Notícia següent

Maria Ubach participa en la I Reunió de Ministres d’Afers Exteriors

Notícies relacionades