Almenys 51 morts i una desena de ferits en un motí a una presó

Almenys 51 presos han mort i deu han resultat ferides a conseqüència d’un motí que ha esclatat aquesta passada matinada a la ‘Penitenciaría del Litoral’, la presó més poblada de la ciutat equatoriana de Guayaquil, a l’oest del país.

La situació ara sembla estar sota control després de 14 hores d’enfrontaments, la majoria al pavelló 2 del recinte, informa el diari equatorià ‘Expreso’.

La Policia i el Servei Nacional d’Atenció Integral (SNAI)van aconseguir apaivagar la violència després d’irrompre a la presó amb unitats tàctiques especials.

El SNAI també ha indicat que aquests successos es produeixen en el marc dels enfrontaments entre interns membres de bandes contràries, recull ‘El Universo’.

En dies recents, la Penitenciaría del Litoral ja ha estat escenari de fets semblants que han provocat la mort d’almenys un pres, tal com ha apuntat el responsable de SNAI, Bolívar Garzón.

La Secretaria de Comunicació de la Presidència ha convocat una roda de premsa en breus moments per concretar els detalls sobre aquest nou enfrontament.