fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Agricultura destinarà 1 MEUR en ajuts a les DOP i IGP per compensar la pèrdua d’ingressos a causa de la covid-19

Cada consell regulador es podrà beneficiar d'un màxim de 150.000 euros

Pla detall de peres Conference de la DOP Pera de Lleida, el 5 d’agost del 2020 en un finca de peres Conference de Torrelameu. Foto ACN
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació convocarà ajuts als Consells Reguladors de Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) per compensar la pèrdua d’ingressos degut a la davallada de venda en el mercat interior i exterior dels seus operadors inscrits com a conseqüència de la crisi sanitària de la covid-19.
Tenen un pressupost d’1 milió d’euros i la quantia de l’ajut per a cada consell regulador serà d’un màxim de 150.000 euros i del 85% de la disminució dels ingressos. Aquest dilluns s’han publicat les bases reguladores dels ajuts i en els pròxims dies se’n publicarà la convocatòria. La sol·licitud es podrà fer de manera telemàtica a principis d’octubre.
El podran sol·licitar els consells reguladors catalans de les DOP i IGP víniques, de productes agroalimentaris i begudes espirituoses que hagin tingut un decrement d’ingressos en concepte d’aportacions econòmiques dels inscrits en els registres del Consell Regulador de, com a mínim, el 20% durant el període comprès entre els mesos de març i setembre del 2020, ambdós inclosos.

Els Consells Reguladors són corporacions de dret públic que tenen atribuïda la gestió de les denominacions d’origen i les indicacions geogràfiques protegides. El seu finançament es basa en les aportacions econòmiques que reben per part de les persones productores i elaboradores inscrites que en formen part. Aquestes aportacions econòmiques estan molt relacionades amb la producció i comercialització del producte certificat per la DOP o IGP corresponent.

Els Consells Reguladors no poden deixar de fer les tasques assignades, ja que sinó no podria sortir producte certificat com a DOP o IGP al mercat, i fins i tot en aquest context econòmic negatiu haurien de potenciar encara més moltes de les seves actuacions per promoure els seus productes.

Tanmateix, les aportacions dels operadors inscrits als consells reguladors s’han vist fortament afectades i continuaran estant-ho en els pròxims mesos per la situació de pandèmia.

Amb aquesta línia d’ajuts, l’objectiu d’Agricultura és compensar la disminució dels ingressos dels consells reguladors catalans en concepte d’aportacions econòmiques dels seus inscrits del període març a setembre 2020 (ambdós inclosos) a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19, i, d’aquesta manera, garantir que els Consells Reguladors disposen de suficient liquiditat per continuar desenvolupant les seves funcions, que són fonamentals per al manteniment d’una part molt important del sector agroalimentari català, el qual conforma un dels eixos principals de la política de qualitat catalana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’embarcació de neteja del litoral de Sitges ha recollit més de 70 quilos de residus en un mes

Notícia següent

Recullen més de 70 quilos de residus en un mes al litoral de Sitges

Notícies relacionades