95 municipis catalans estan aquest dissabte en “alt perill” d’incendi forestal

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un total de 95 municipis catalans estan aquest dissabte en “alt perill” d’incendi forestal, han informat els Agents Rurals a una publicació de Twitter recollida per Europa Press.

La Generalitat ha activat el nivell 3 del Pla Alfa en aquests municipis, a les comarques de la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat (Tarragona), Segrià, Noguera, Garrigues, Pallars Jussà (Lleida), Alt Empordà, Pla de l’Estany, Baix Empordà i Gironès (Girona).

També s’han tallat els accessos als parcs naturals de la Serra del Montsant (Tarragona), Cap de Creus, Montgrí i L’Albera (Girona) per reduir el risc d’incendi en aquestes zones.

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat treballen aquest dissabte en l’extinció d’un incendi a l’Estany d’Airoto d’Alt Àneu (Lleida), que està confinat en una zona rocosa, i fins al que s’han desplaçat dos helicòpters i tres camions.

També han enviat cinc dotacions a un incendi que ha tingut lloc en un camp de rostolls a Sant Cugat (Barcelona): el foc ja està estabilitzat i ha cremat unes dues hectàrees de camp.