L’Ajuntament de Vic destinarà 4,5 MEUR del romanent per fer front als efectes de la pandèmia

Tots els grups de l'oposició han votat en contra de la mesura, que creuen que és un "pedaç"

L’Ajuntament de Vic destinarà 4,5 MEUR per reactivar l’economia de la ciutat i fer front a la pandèmia. La mesura es podrà tirar endavant després que el ple municipal d’aquest dilluns al vespre hagi aprovat fer una modificació de crèdit per utilitzar part del romanent de les arques municipals.

Tots els grups de l’oposició, ERC, Capgirem Vic i PSC, van votar-hi en contra en considerar que es tracta de “pedaços”. Les partides més importants seran per a la promoció econòmica (1 MEUR), millores de serveis i equipaments (1 MEUR) o indemnitzacions per la covid-19 (450.000 euros).

En concret, els 4,5 MEUR s’han dividit en vuit grans blocs: 400.000 euros en polítiques d’habitatge; 330.000 euros en polítiques d’educació, joves i dinamització d’espais públics; 160.000 euros en polítiques socials; 1 MEUR en promoció econòmica; 1 MEUr en millores de serveis i equipaments; 600.000 euros en inversions a l’espera de rebre subvencions europees; 450.000 euros en indemnitzacions per la covid; i 350.000 euros pel nou projecte de ‘smart city’.

La regidora d’Economia de l’Ajuntament de Vic, Núria Homs, explica que es tracta del segon paquet de mesures per “continuar fer front a la pandèmia i reimpulsar la ciutat”. En aquest sentit, diu que el nou paquet complementarà “els més de 2 MEUR que a dia d’avui ja s’han destinat amb mesures econòmiques, fiscals i socials per combatre les conseqüències de la pandèmia”.

Des d’ERC, el regidor Josep Lluís Garcia va justificar el seu vot en contra en considerar que hi troben una manca de “fins socials i d’inversió per pal·liar els efectes de la pandèmia”. A més, va criticar que s’havia diversificat massa la inversió per “tapar pedaços”.

Des de Capgirem Vic, Pere Freixa, va especificar la necessitat de la inversió, però va criticar la manca d’inversió en un pla de xoc social. “Era una oportunitat per treballar en un canvi de model econòmic i ha servit per reforçar l’acció de govern”, va criticar. Finalment, la regidora del PSC Carme Tena va concloure que sembla que el govern municipal “només vulgui tapar forats i fer el seu projecte de ciutat”.