El sector del llibre de Vic celebra junt el “Llibrestiu”

La jornada per apropar autors i lectors es farà el 15 de juliol a la rambla del Passeig amb les 9 llibreries de Vic, l’editorial Eumo, la Biblioteca Joan Triadú i el periòdic El 9 Nou

Imatge de recurs d'un llibre. Foto CEDIDA

Treure els llibres al carrer, fer activitats d’animació lectora i propiciar la trobada entre autors i lectors en una jornada que es vol festiva, abans de les vacances d’estiu. Aquesta és la intenció del “Llibrestiu”, que se celebrarà dijous, dia 15 de juliol, a bona part de les poblacions catalanes. I amb aquesta intenció, i buscant també les aliances dins el sector, s’han posat d’acord a Vic els nou llibreters de la ciutat amb l’editorial Eumo, la Biblioteca Joan Triadú i el periòdic El 9 Nou, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, perquè aquesta festa del llibre es concentri a la rambla del Passeig.

En aquest punt neuràlgic de Vic, totes les llibreries de la ciutat (Abacus, Anglada, Costa Llibreter, El Cafè de les Lletres, El Petit Tresor, Foster & Wallace, Kritik, Mater i Muntanya de Llibres), l’editorial Eumo i periòdic El 9 Nou hi tindran la seva parada des de dos quarts de 5 de la tarda fins a les 10 de la nit. Cada llibreter ha seleccionat les editorials que tindrà a la seva parada, de manera que l’oferta de llibres sigui el màxim d’àmplia i variada.

Per altra banda, des de la Biblioteca Joan Triadú s’han programat activitats d’animació: l’actriu i narradora Sherezade Bardají oferirà un espectacle per a infants a les 6 de la tarda (Pum! Contes d’una bruixa llaminera) i a les 8 del vespre explicarà contes per al públic adult (Nua).

Vic, amb poc més de 47.000 habitants i nou llibreries, generalistes i especialitzades, és un cas força excepcional de la bona salut del sector. L’any 2019, amb motiu de Dissabte de Rams i Llibres, una mena de diada de sant Jordi avançada que es va celebrar pel Mercat del Ram, els llibreters de Vic i l’editorial Eumo ja van fer evident que el públic respon de manera molt positiva si se sap buscar la cooperació entre tots els actors, més que no pas la competència.

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Susagna Roura, ha remarcat la voluntat de continuar donant suport a la cultura i potenciar la lectura ja que és clau per afavorir la cohesió.