46 infants participen a la primera Cursa Infantil Adaptada a Vic

Els participants han pogut escollir entre tres recorreguts adaptats a les seves necessitats

Vic ha acollit la primera cursa infantil adaptada amb èxit de participació. 46 infants fins als 12 anys amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres han pogut participar en una cursa adaptada a les seves necessitats físiques i cognitives

El regidor d’Esports, Titi Roca, ha remarcat que aquesta primera edició és un pas més per una ciutat encara més saludable i per seguir avançant cap a un Vic on l’esport sigui accessible per a tothom.

El recorregut de la cursa ha sigut lineal, al llarg del passeig de la Generalitat, i ha comptat amb diferents distàncies -10, 20, 30, 40 o 50 metres-, perquè es pogués escollir segons les necessitats de cada participant.

Els 46 participants han pogut escollir entre les 5 distàncies. La distància amb més participació ha sigut la de 50 metres, amb 21 participants. A la cursa de 10 metres hi ha hagut 4 participants, a la cursa de 20 metres hi ha hagut 6 participants, a la cursa de 30 metres hi ha hagut 8 participants i a la cursa de 40 metres hi ha hagut 4 participants.

Les curses s’han dividit en funció de les necessitats dels participants. En aquest sentit, a les 10 del matí s’ha corregut la cursa amb menys estímuls auditius on hi han participat infants amb certes dificultats per tolerar els sorolls.

Pel que fa als resultats aquesta ha estat una cursa no competitiva que no ha donat premis per les posicions d’arribar, sinó que ha lliurat un obsequi de participació a cada participant.

Roca ha subratllat que la cursa ha sigut possible gràcies a la proposta de Romy Rossich, pediatra i mare d’un nen amb diversitat funcional. La primera cursa infantil adaptada que acollirà Vic ha sigut possible gràcies a la col·laboració de les entitats de la Taula de Diversitat Funcional i el Consell Comarcal d’Osona.