11.500 persones descobreixen música i patrimoni de Vic amb “El so de les cases”

El festival que fusiona música i patrimoni ha tornat a sonar, després d'un any sense poder-se celebrar, en 19 espais patrimonials amb l'objectiu de reimpulsar la cultura

Aquest cap de setmana Vic ha tornat a obrir les portes del patrimoni a la ciutadania. Unes 11.500 persones han escoltat la cinquena edició del so de les Cases, una proposta que es consolida i que ha permès descobrir una vintena d’espais patrimonials mitjançant concerts gratuïts d’uns vint minuts de durada. 

Enguany s’han ampliat els horaris, afegint programació musical el dissabte al matí i s’han duplicat les dues sessions del divendres i el dissabte a la nit, que van tenir una bona acceptació i participació. Tot i que la pluja del dissabte a la tarda va fer anul·lar alguns dels concerts previstos, el públic assistent ha augmentat en unes 1.500 persones respecte la darrera edició celebrada el 2019. 

La regidora de Cultura i Turisme, Susagna Roura, remarca la voluntat d’acostar el patrimoni mitjançant la música per continuar fomentant un turisme cultural i de qualitat. Roura subratlla que s’ha duplicat el pressupost per seguir apostant per la cultura segura

Una de les grans apostes d’aquesta cinquena edició ha estat la seva descentralització, que ha permès programar concerts fora del centre històric en nous espais com la Torre d’en Franch, Casa Canellas o la Reciclària. 

Concerts nocturns i aposta per nous gèneres musicals 

Un any més la programació sha treballat de forma transversal amb el Mercat de Música Viva i l’Escola de Música per encaixar al màxim les propostes musicals en l’espai on sonaven. Els concerts de The Sey Sister al Pati de l’Os i el de Caïm Riba a l’Hotel les Clarisses van tancar la nit de divendres. Dissabte Le Nais va cloure la jornada a Casa Ricart i Clara Peya&Vic Moliner, al Seminari. 

La cinquena edició del So de les Cases ha apostat fort per la visualització de joves promeses musicals i ha incorporat el flamenc, que s’ha pogut escoltar al Convent del Sagrat Cor. 

Festival segur amb possibilitat de reserva prèvia 

Per primer cop s’han pogut reservar gratuïtament la meitat de les entrades dels diferents concerts a través del web www.elsodelescasesvic.cat, tres dies abans de l’estrena. L’ha resta s’ha atorgat in situ per ordre darribada, amb l’objectiu d’agilitzar les cues i evitar que se sobrepassés l’aforament. En tot moment s’han respectat les mesures per fer front a la pandèmia amb l’aforament controlat. A més, s’han prioritzat els concerts en espais exteriors per garantir les mesures vigents. 

La 6a edició del So de les Cases serà el 3, 4 i 5 de juny del 2022. Una edició que continuarà incloent nous espais i formats musicals, mantenint l’equilibri entre la música clàssica i la moderna, en un projecte que cerca la doble descoberta patrimonial i musical.