Un total de 63 establiments han tancat a Vic durant la pandèmia

Els sectors d'equipaments per a la persona, serveis i hostaleria són els més afectats

Un total de 63 establiments han abaixat la persiana a Vic definitivament durant la pandèmia. Així es desprèn de la radiografia que ha publicat l’associació Vic Comerç, que situa en 37 els tancaments de la primera onada –entre el febrer i el juliol- i en 26 els d’aquesta segona –de juliol a octubre. Per sectors, els més afectats són els d’equipaments per a la persona (29%), que engloba des de bijuteria a la moda; seguit dels serveis (24%); i de l’hostaleria (19%). Per contra, durant el mateix període, han obert 44 establiments.

La diagnosi situa en 703 els locals comercials amb activitat que hi ha a Vic i 187 els buits. Se n’han tancat 101 en els darrers 12 mesos, 63 dels quals des de l’inici de la pandèmia.

Per sectors, els que més estan patint les conseqüències de la covid són els d’equipaments per a la persona –se n’han tancat 18 des del febrer-, serveis -15- i l’hostaleria -12. Per contra, l’alimentari és l’únic sector que ha obert més locals que no tancat durant la pandèmia. Concretament se n’han obert vuit i tancat set. Pel que fa al quotidià no alimentaris, cultura i lleure i equipament de la llar es mantenen oberts els mateixos que abans de la pandèmia.

Per carrers

L’estudi també analitza quins són els carrers amb més locals buits. El carrer Nou és on se’n comptabilitzen més, 17, fet que suposa que al 38% no hi ha activitat. El segueixen Gurb, amb 15, i plaça Major i Rambla Hospital, amb 12 respectivament.

Caiguda de les vendes

En paral·lel Vic Comerç ha fet una enquesta a 103 establiments per veure els efectes que els està ocasionant la covid-19. El 57% asseguren que han patit una caiguda de les vendes respecte a l’any anterior i, el 13% la quantifiquen de més del 30%. A més, tres de cada quatre apunten al fet que patiran una caiguda de la facturació. És més, un de cada quatre establiments preveuen ingressar més d’un 30% menys que el 2019.