2n de Setelsis interpel·la consumidors i productors de Solsona amb un videoclip i cartells als establiments

L’alumnat presenta un projecte centrat en l’ODS per a un consum i una producció responsables

“Consum, producció/ responsable la millor!/ respectem el nostre entorn/ no embrutem ja més el món!” és la tornada de la cançó que els alumnes de 2n (A i B) de l’escola Setelsis de Solsona han creat per sensibilitzar la població de la comarca sobre l’ODS per a un consum i una producció responsables. Des de divendres passat es pot escoltar i veure a les xarxes amb un videoclip de poc menys de quatre minuts ( https://youtu.be/43pw9Ie1Ql8 ). Així mateix, l’acció, que té la col·laboració de les institucions locals i la UBIC, arriba a les botigues mitjançant cartells amb 12 consells diferents.

I és que a Setelsis tenen clar que la millor manera d’integrar en l’àmbit educatiu els objectius de desenvolupament sostenible aprovats per l’ONU en el marc de l’Agenda 2030 és mitjançant la participació activa de l’alumnat. Són els propis nens i nenes que interpel·len la resta de l’escola, les famílies i els conciutadans amb propostes per millorar l’impacte social, cultural, econòmic i mediambiental de les seves accions.

Entrevista a l’Ajuntament i a la UBIC

Aquesta iniciativa, que es va començar a treballar el febrer, ara surt a la llum a les xarxes socials i als establiments. Abans d’arribar aquí l’alumnat ve fer una pluja d’idees, va mantenir una trobada amb l’alcaldessa, Judit Gisbert, i el regidor de Medi Ambient i Desenvolupament Local, Ramon Montaner, i va entrevistar Francesc Ester i Dolors Corominas, de la UBIC. A proposta de la Unió de Botiguers, es va fer una enquesta de consum, el resultat de la qual es va fer arribar a l’entitat.

Els mestres responsables d’aquest projecte són Arnau Mata, Alba Carrasco, Lourdes Pujol, Sara Subirà i Mari Prat. Amb enginy han sabut com engrescar els infants en la reflexió sobre com donar resposta col·lectiva i individual als reptes globals.