Pintades amb amenaces de mort contra l’alcalde d’Igualada

L'alcalde, Marc Castells, ha subratllat "no tenir por"

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha denunciat aquest dimecres a les xarxes socials l’aparició d’unes pintades amb amenaces de mort contra ell al centre de la ciutat. Entre els missatges que es poden llegir hi ha “Castells lladre, fill de puta et matarem”. Per al batlle, “el més greu i preocupant no és insultar o amenaçar de mort a una persona, sigui qui sigui, sinó l’odi i el menyspreu que expressa cap a qualsevol valor democràtic, cívic o de mínima convivència”. I ha afegit que, al marge de denunciar-ho, també ha de tenir “el rebuig més frontal”.

En una atenció als mitjans d’aquest dimecres, Castells ha anunciat que ja ho ha posat en coneixement dels Mossos. En aquest sentit, ha lamentat que hi hagi persones que “no entenguin” que una cosa és la convivència en una ciutat i una altra, “les amenaces a un càrrec públic, per molt que s’hi pugui discrepar”. Creu que les persones que han fet les pintades han quedat “retratades”.

Malgrat tot, ha subratllat “no tenir por” i també ha tirat d’ironia: “L’única pista que tenim sobre l’autor i veient que, escrivint tres vegades el meu cognom, s’ha equivocat les tres vegades, segurament és que no ha acabat ni l’EGB”.