Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

L’Escola Popular de Manresa no serà desallotjada del carrer Sobrerroca

L'Ajuntament i la Sareb han arribat a un acord per poder utilitzar de forma gratuïta l'espai durant quatre anys

Un grup d’alumnes de l’Escola Popular de Manresa. ACN

L’Escola Popular de Manresa no haurà de tancar portes i podrà seguir funcionant al carrer Sobrerroca. El proper 1 de març estava previst el desallotjament del local, propietat de la Sareb, però un acord entre l’Ajuntament i la societat permetrà al consistori fer-ne ús, de forma gratuïta, durant quatre anys. Al seu torn, el consistori cedirà el local a l’Escola Popular. Des del centre s’han mostrat “contents” amb el desenllaç que recalquen que és fruit “de la lluita dels moviments socials que han construït una iniciativa molt sòlida”. El centre, en funcionament des del 2015, dona cobertura a 40 nens i nens de primària.

L’Escola Popular de Manresa va néixer el 2015 i està ubicada als baixos d’un bloc ocupat per la PAHC. L’edifici és propietat de la Sareb, l’anomenat banc dolent. El juliol del 2018 es va celebrar un judici en què la PAHC va defensar que el dret de l’educació preval per sobre del de la propietat privada. La sentència, però, els va ser desfavorable i es va fixar l’1 de març del 2021 com a data per desallotjar l’edifici. Arran d’aquest fet, l’Escola Popular va arrencar una campanya de mobilitzacions.

En para·lel l’Ajuntament ha estat fent gestions amb la Sareb per tal de frenar el desallotjament. L’acord al qual s’ha arribat preveu que aquesta societat cedeixi gratuïtament l’espai a l’Ajuntament de Manresa, en règim d’usdefruit, per un termini inicial de quatre anys. Al seu torn, l’Ajuntament en cedeix l’ús a l’Escola Popular, que podrà seguir portant-hi a terme la seva activitat.

Actualment el centre dona cobertura a 40 nens i nens de primària. A banda, l’Escola Popular té un altre centre, un edifici també ocupat a la carretera de Vic, on assisteixen 25 alumnes que fan ESO.

Des de l’Escola han valorat positivament el desenllaç. Tot i l’acord recalquen el paper que hi ha tingut la pressió que s’ha fet “des dels moviments socials, que han construït una cosa molt sòlida”. “Demostra que si es vol es pot”, ha assegurat Dolors Pujols, voluntària de l’Escola Popular. Els impulsors confien en el fet que sigui un punt de partida que permeti posar en mans de les entitats immobles dels bancs que són buits.

Per la seva part el consistori ha celebrat l’acord tot posant en relleu la importància de donar continuïtat al projecte i remarcant el paper “imprescindible” d’entitats i projectes basats en el voluntariat, com el de l’Escola Popular.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Obren un expedient sancionador a la directora del Centre de Formació d’Adults de Girona

Notícia següent

Els manifestants de Barcelona en suport a Hasel tiren objectes a la Prefectura de Policia

Notícies relacionades