L’Ajuntament de Manresa penja una rèplica de la pancarta de suport als presos i exiliats

La Junta de Portaveus ha acordat aquesta tarda un manifest de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el President de la Generalitat

La plaça Major de Manresa ha estat escenari aquesta tarda d’un acte de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem, coneguda aquest migdia, d’inhabilitar el President de la Generalitat, Quim Torra. Convocat per les entitats sobiranistes, encapçalades per Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana, l’acte ha omplert la plaça, tot i que s’han respectat les mesures de seguretat de distanciament i tots els assistents duien mascareta.

Just abans de l’acte, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Manresa s’ha reunit d’urgència i ha acordat donar suport al manifest de l’Associació de Municipis de la Independència fet públic avui, per rebutjar la sentència del Suprem, així com la celebració d’un ple municipal extraordinari i urgent, per aquest dijous, 1 d’octubre, a la 1 del migdia. La decisió ha tingut el suport dels grups d’ERC, JxM i FEM.

Tot seguit, tal com s’ha acordat també a la Junta de Portaveus, representants dels grups esmentats han penjat al balcó principal de l’Ajuntament una pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics i exiliats”, amb el llaç groc, rèplica de la que es va penjar a la Generalitat i que ha conduït a la inhabilitació del President Torra. Han penjat la pancarta l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia, i els representants d’ERC, Cristina Cruz Mas; JxM, Valentí Junyent Torras; i FEM Manresa, Roser Alegre Fontanet.

Tot seguit, ja a la plaça, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha llegit el manifest acordat, basat en el document de l’Associació de Municipis per la independència. L’acte, que s’havia obert amb el Cant dels Ocells (com cada dia a les 7 del vespre), també ha inclòs un parlament de les entitats  representants de la societat civil independentista, que ha estat llegit per la periodista Aina Font Torra. En l’acte també ha intervingut l’activista i pallasso Jordi Pesarrodona, qui avui també ha estat condemnat, per un delicte de desobediència, a 14 mesos d’inhabilitació i una multa de 2.100 euros. L’acte s’ha tancat amb el Cant dels Segadors.