L’AECC de Manresa es compromet amb la ciutat i el malalts de càncer

La Seu Local de l’associació a la capital del Bages treballa per millorar la qualitat de vida de totes les persones afectades pel càncer i prevenir la seva incidència

La Seu Local de l’AECC-Catalunya contra el Càncer a Manresa manté el seu compromís amb la ciutadania de la ciutat i la seva comarca i continua al costat de les persones malaltes de càncer i les seves famílies. L’entitat treballa per millorar la qualitat de vida de totes les persones afectades per la malaltia i prevenir la incidència d’aquesta.

L’AECC de Manresa continua donant el suport i ajuda a les persones que ho necessiten, i la situació pandèmica no ha reduït els serveis assistencials, sinó que s’han digitalitzat en un format telefònic i/o de vídeo consulta.

A banda de campanyes de prevenció, promoció de la salut i captació de fons per a la recerca oncològica i els serveis que es donen de manera gratuïta a pacients i familiars, l’AECC de Manresa ofereix atenció psicològica, individual a l’Hospital Althaia de Manresa i PADES de l’Hospital de Sant Andreu i grupal de manera online; atenció social i servei de fisioteràpia.

Aquest darrer servei està adreçat a dones amb càncer de mama que han precisat una cirurgia de limfadenectomia, ja que en aquests casos el limfedema es produeix al braç per interrupció dels vasos limfàtics a nivell de l’axil·la. Com a conseqüència, el volum de limfa que es produeix excedeix a la capacitat de drenatge d’aquesta per la qual cosa s’acumula i causa inflamació. Una situació que segons estimacions una de cada quatre dones desenvolupa i, es recomana l’inici del tractament de manera immediata una vegada es diagnostica el limfedema.

Les persones interessades en col·laborar en campanyes de prevenció i sensibilització, com també per posar-se en contacte amb la Seu Local ho poden fer a través del telèfon 692 139 234 o per correu electrònic, a manresa@aecc.es.