El Casal de Joves La Kampana celebra aquest dijous vint anys

Aquest dijous 13 de maig es durà a terme un acte per commemorar el 20è aniversari de l’entitat. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega Juncosa, extreballadors i extreballadores del Casal de Joves La Kampana, voluntaris, membres del CAE i joves.

El Casal de Joves La Kampana celebrarà aquest dijous 13 de maig el seu 20è aniversari i ho farà amb un acte de commemoració a la Plaça Icària, que tindrà lloc a les 18 h i que inclourà una performance realitzada pels mateixos joves del casal.

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, de la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega Juncosa, i d’extreballadors i extreballadores de la Kampana, voluntaris i voluntàries i membres del CAE.

Per poder assistir a l’esdeveniment, cal reservar prèviament trucant al Casal de Joves La Kampana (93 872 92 37) o bé enviant un correu electrònic a lakampana@ajmanresa.cat.

El Casal de Joves La Kampana

El Casal de Joves La Kampana va néixer l’any 2001 com un espai de trobada, formació, iniciatives i recursos. Es tracta d’un equipament municipal que des del 2013 és gestionat pel CAE i que programa activitats diàries adreçades a tots els i les joves i adolescents de la ciutat.

El seu principal objectiu és promoure la cultura juvenil, la creació i l’associacionisme entre les persones joves. Així mateix, pretén ser un recurs que impulsi i vinculi aquest col·lectiu a la descoberta i implicació en altres activitats i espais que els  permeti construir el seu projecte vital. Des del casal també es dinamitzen diferents activitats perquè tots els i les joves participin, tinguin un espai de referència, puguin compartir les seves inquietuds i potenciïn les seves habilitats i interessos.

Usos de l’equipament, horaris i activitats 

A causa de la Covid-19, el casal va haver d’adaptar algunes de les seves activitats durant el 2020. Per tal de poder garantir les mesures sanitàries requerides pel govern, el nombre de nois i noies que podien fer ús de l’espai es va veure reduït, però tot i això, es van comptabilitzar un total de 4.004 usos de l’espai (500 joves) i es van realitzar més de 500 activitats, tan presencials com en línia (tallers, esports, sortides, tornejos…).

L’any 2019, les activitats i projectes desenvolupats de forma presencial van arribar a aplegar una mitjana de 50 joves cada tarda, traduint-se com a 9.837 usos de l’equipament (1800 joves diferents).

Actualment, el Casal està obert cada tarda de dilluns a divendres, de 16:30 h a 19 h. L’equipament ofereix una programació mensual i l’edat per a poder entrar-hi és a partir dels dotze anys.