Manresa s’adhereix a la jornada futbolística «Salid y disfrutad» de la Fundació Johan Cruyff

L’Ajuntament de Manresa s’ha sumat avui a la jornada “Salid y disfrutad”, Impulsada per la Fundació Cruyff, amb l’objectiu de dinamitzar la pista esportiva Cruyff Court Manel Estiarte de la plaça Milcentenari i fomentar els valors de l’esport entre els i les joves de la ciutat.

Cada any, durant aquesta època, sempre ha tingut lloc el torneig escolar Cruyff Courts 6vs6. Degut a la pandèmia, durant el 2020 i el 2021, el Cruyff Courts 6vs6 no s’ha pogut celebrar. Degut al relaxament de les mesures Covid, des de la Fundació Cruyff s’ha proposat als diferents municipis on hi ha un Cruyff Court l’organització d’una jornada que s’ha anomenat  ‘Salid y disfrutad’, que és És una de les frases més mítiques del Johan Cruyff.

La iniciativa de la Fundació pretén ser missatge és per a totes les nenes i nens, que després de molts mesos durs de confinament, estat d’alarma i toc de queda, puguin tornar a gaudir, respectant les mesures de seguretat, fent esport en un espai Cruyff com és el Cruyff Court. La jornada se celebra 14 de juny, coincidint amb el número que lluïa a la samarreta Johan Cruyff.

Amb aquesta voluntat, l’Ajuntament de Manresa ha organitzat un partit de llarga durada, de 9.15 a 13.15 hores, amb la participació d’alumnat de 5è i 6è de l’Escola  Renaixença, alumnes de l’Escola d’Educació Especial Jeroni Moragas i del Centre ocupacional d’Ampans. A més, ha comptat amb la col·laboració d’alumnat del Cicle Formatiu Grau Superior d’Ensenyament i Animació  Socioesportiva de l’Escola Joviat.

Durant la jornada -que ha comptat amb l’assistència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú Calveras; i el responsable de Màrqueting de la Fundació Johan Cruyff, Albert Sala Moreno-  els  equips s’han anat renovant cada 30 minuts -sempre jugant entre integrats del mateix grup bombolla- acumulant punts al resultat, al més pur estil del Memorial Pep Pujolràs, de bàsquet. La jornada s’ha viscut de forma molt emocionant i s’ha resolt amb la victòria global de l’equip blanc sobre el groc per un ajustadíssim 60 a 59. 

Projecte educatiu “Cruyff Court, espai per al joc i la convivència”


A banda d’aquesta esportiva matinal, la pista està acollint durant aquests  dies  el projecte educatiu “Cruyff Court, espai per al joc i la convivència”, una iniciativa que utilitza el futbol  (futsal, street futsal, …)  com a eina d’educació i reflexió al  voltant dels valors positius de l’esport,   destinat a un públic diana  d’adolescents de 12 a 17 anys que actualment fan un ús irregular d’aquest espai públic.

Aquest projecte està dinamitzat per monitors/es del Manresa Futbol Sala. És una activitat  gratuïta que té l’objectiu de contribuir que aquests  adolescents i joves facin esport de forma regular, substituït el temps lliure destinat a activitats  sedentàries (especialment el temps de pantalla) per activitat física de qualsevol intensitat, tal  com recomanada l’OMS. La proposta vetlla per l’adequació de les activitats a la  filosofia dels Cruyff Court (14 regles d’ús), bo i desenvolupant diferents activitats com exercicis de tècnica individual, tècnica col·lectiva,  millora habilitats, organització, dinamització de jocs i  competicions.

Inscripcions al torneig de futbol 6 x 6 d’Estiu Jove


Encara són obertes les inscripcions  gratuïtes  al torneig de futbol “Sortiu I Gaudiu”, adreçat a adolescents que  hagin  cursat de 1r a 4t d’ESO i que es farà les tardes del 28 de juny al 3  de  juliol al Cruyff Court. L’activitat està emmarcada a l’Estiu Jove 2021  amb l’objectiu de donar una opció d’oci actiu i com a alternativa al temps lliure destinat a activitats sedentàries (especialment el temps  de pantalla).

Els equips han de ser de 6 jugadors o jugadores amb el porter/a inclòs  i es convocaran dues categories d’edat: Infantil, per alumnes de 1r i  2n  d’ESO, nascuts/des el 2008 i 2007, i Cadet, per alumnes de 3r i 4t  d’ESO, nascuts/des el 2006 i 2005; tant en categoria masculina com en  femenina. Les normes de joc seran les del Cruyff Court 6Vs6.