Manresa organitza la Taula Comarcal de Polítiques LGTBI

Es va celebrar divendres passat de manera telemàtica amb l’objectiu de coordinar les polítiques i accions en matèria de diversitat sexual i de gènere entre els serveis, entitats i agents comarcals de diferents àmbits

El Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa van organitzar divendres passat de manera telemàtica amb èxit de participació la Taula Comarcal de Polítiques LGTBI. El Servei d’Atenció Integral (SAI) Comarcal i de Manresa van programar aquest espai de trobada per coordinar les polítiques i accions en matèria de diversitat sexual i de gènere entre els serveis, entitats i agents comarcals de diferents àmbits com l’educació, la salut, la cultura, l’esport i el lleure, la inclusió, la seguretat, l’ocupació o l’associacionisme.

Pla comarcal


En el marc de la reunió, es van revisar les accions del Pla comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (2008-2021) que s’han dut a terme i que es preveu realitzar fins a finals d’any. La taula comarcal també funciona com un espai per compartir necessitats i demandes, intercanviar experiències i promoure campanyes conjuntes.

Representació institucional

La trobada virtual va comptar amb la participació de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, de la consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán, i de la regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz Mas. Van assistir també responsables dels Serveis Territorials d’Educació, del Cat Salut, de la fiscalia i nombroses entitats de la comarca, tant de temes LGTBI com d’educació, d’immigració i de lleure.