Manresa inicia la setmana que ve la preinscripció escolar per al curs 2021-22

Es farà de manera telemàtica i només per a les famílies que no disposin dels mitjans es podrà sol·licitar suport amb cita prèvia.

Imatge recurs de bolígrafs i llibretes. Foto CEDIDA

Manresa ja té tot a punt per iniciar la preinscripció escolar de cara al curs 2021-2022. Amb la voluntat d’informar a les famílies de la ciutat, l’Ajuntament de Manresa ha enviat cartes informatives a un total de 750 famílies amb fills i/o filles que el curs vinent hauran de fer P3 (nascuts el 2018) i a 915 nois i noies que hauran de fer 1r d’ESO (nascuts el 2009).

El regidor d’Ensenyament i Universitat de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat, considera  que les xifres d’enguany “representen un lleuger descens a P3 respecte del curs passat, quan es van enviar 792 cartes i un petit increment a 1r d’ESO que en l’any anterior se’n van enviar 936. Amb tot, caldrà veure si aquestes dades es confirmen en la preinscripció i en la matrícula, ja que la mobilitat de les famílies és alta”.

A causa derl nombre d’alumnes que aquest curs acabaran 6è, el proper curs començarà amb 3 línies més de 1r d’ESO a la ciutat, passant de 33 línies aquest curs a 36 el proper curs.

A P3 els grups surten amb una oferta inicial de places que segueix la línia ja iniciada en els darrers cursos de reducció de ràtios, 22 alumnes per aula.

Aquest any, com a novetat, les dates de preinscripció no són les mateixes per al 2n Cicle d’Educació Infantil i Educació Primària que són del 15 al 24 de març, que per Educació Secundària que són del 17 al 24 de març. La preinscripció es podrà fer de manera telemàtica fins al 24 de març i també de manera presencial amb cita prèvia.

 

Com fer la sol·licitud de preinscripció

El procediment per fer la inscripció serà telemàtic i només, per a aquelles famílies que no disposin de mitjans per fer-ho, es podrà fer presencialment, sempre amb cita prèvia.

El tràmit es farà  tot on-line, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, que queda substituïda pel formulari telemàtic i per l’enviament de la documentació necessària – escanejada o fotografiada -.

Pel que fa a la preinscripció presencial, es podrà fer al centre que les famílies hagin escollit en primera opció, sempre demanant cita prèvia al telèfon del centre o a través de la pàgina web. O a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), a la Carretera de Vic 16 (Edifici Infants), demanant cita prèvia per telèfon (93 875 24 85 / 93 876 83 38; de 9 a 13 hores) o a l’apartat de  cita prèvia de la pàgina web municipal. L’atenció presencial a l’OME es realitzarà  durant els dies següents: divendres 19, dilluns 22 i dimecres 24 de 9 a 14 h, i dimarts 23 de 9 a 14 h i de 16 a 18 h.

Per a qualsevol altra consulta relativa a la preinscripció escolar es pot demanar informació als telèfons 93 875 24 85 / 93 876 83 38 o al correu ome@ajmanresa.cat. També es pot consultar la pàgina web de la Generalitat www.gencat.cat.

Aquest dimecres, xerrada informativa

Amb l’objectiu d’ampliar informació i poder resoldre dubtes sobre el procés, demà dimecres 10 de març a les 18,30 h, es farà una xerrada informativa conjunta entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Manresa. La xerrada serà on-line i s’hi podrà accedir mitjançant aquest enllaç:  https://meet.google.com/obt-pyfz-iiv

Altres dates de preinscripció

Per al Batxillerat i Cicles de Grau Mitjà d’FP i d’Arts Plàstiques i Disseny , la sol·licitud de preinscripció es podrà fer de l’11 al 17 de maig i per als Cicles de Grau Superior d’FP i i d’Arts Plàstiques i Disseny, del 25 al 31 de maig.