Manresa inicia els treballs del Pla de Millora de l’Espai Públic 2021

Manresa posa en marxa, per cinquè any consecutiu, el Pla de Millora de l’Espai Públic, que tornarà a tenir una inversió global d’un milió d’euros

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquest dimarts els treballs inclosos en el  Pla de Millora de l’Espai Públic 2021 que, com en els darrers quatre anys, preveu una inversió anual global d’un milió d’euros, adreçat a millorar calçades, voreres, parcs infantils  i que enguany també inclou una partida per a millores de camins rurals. El Pla destinarà 350.000 euros per millorar calçades, 450.000 euros per millorar voreres i espais de vianants, 120.000 euros per a parcs infantils i 80.000 per a camins rurals.

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat, han explicat avui el calendari de treballs previstos per aquest 2021. Ho han fet des del carrer Rosselló, just davant de l’Escola Bages, un dels principals punts afectats per aquest Pla de Millora i on han arrencat avui els treballs. En aquest espai, la intervenció permetrà doblar l’amplada de l’actual vorera (es passarà d’una d’1,75 metres a una de 3,60 metres) i guanyar nou arbrat, fet que millorarà la mobilitat de les famílies durant les entrades i sortides de les escoles. A més, es construiran nous guals de vianants entre els carrers Cerdanya i Sèquia.

En la presentació, l’alcalde Marc Aloy Guàrdia ha remarcat la importància que per cinquè any consecutiu l’Ajuntament destini un milió d’euros a la millora de l’espai públic: “portem 5 milions d’euros acumulats, es tracta del Pla de Millora amb un recorregut més llarg i un import més elevat en tota la història recent de l’Ajuntament, fruit d’aquella auditoria que vam fer el 2016 per conèixer l’estat de tot l’espai públic i del full de ruta que vam fer”.

L’alcalde ha volgut destacar també la prioritat que es dona especialment als espais de vianants: “per fer aquesta ciutat més agradable, còmoda per passejar, hem d’invertir més en voreres i espais de vianants. Fruit de la pandèmia, per guanyar espai per a vianants, en alguns carrers, com ara a l’entorn de les escoles, vam fer ampliacions provisional. Ara molts d’aquestes espais provisionals es consoliden”.

Marc Aloy també ha agraït la participació al Pla de comunitats educatives d’escoles i també representants d’associacions de veïns, ”amb qui hem fet un treball conjunt per definir en quins espais és prioritari intervenir i com es faran aquestes actuacions”.

Al seu torn, el regidor Josep Gili Prat, ha fet un repàs al quatre blocs d’intervencions (voreres, calçades, espais de joc i xarxa de camins). El regidor ha destacat el fet que aquest any s’incorpora la millora dels camins al pla, i també ha posat de relleu el “compromís” de les entitats veïnals en el disseny del pla de millora: “L’any passat vam fer una proposta de participació i hi van participar 6 associacions de veïns, i aquest any per satisfacció nostra se n’hin ha apuntat 16. Ells ens ajuden a prioritzar actuacions i fan propostes que recollim, contrastem tècnicament i ens ajuda a valorar les actuacions d’aquest any i planificar anys posteriors”.