Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

L’Escola de Música de Vic inaugura el curs recordant la figura de Joaquim Maideu

Avatar photo

El músic i professor Sebastià Bardolet va pronunciar la conferència inaugural del curs 2021-2022 sota el títol “Joaquim Maideu, mestre, músic i poeta. Encomi en el 25è aniversari de la seva mort”

L’Escola de Música de Vic (EMVIC) va inaugurar ahir al vespre oficialment el curs 2021-2022, amb una conferència del músic i professor Sebastià Bardolet: “Joaquim Maideu, mestre, músic i poeta. Encomi en el 25è aniversari de la seva mort”.

La regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, va destacar que “l’EMVIC és un dels grans tresors que té la ciutat. És una escola oberta que dóna l’oportunitat de fer créixer els alumnes”, i va remarcar que l’escola es troba en un moment molt bo, amb bones instal·lacions i un projecte potent per seguir creixent. La regidora va recordar que l’EMVIC ha estat i segueix sent un escola de música de grans artistes, d’on n’han sortit grans referents musicals. A més a més, va fer referència a la gran potència que la cultura i la música tenen per la ciutat amb projectes com el Mercat de Música Viva de Vic o el So de les Cases. 

Finalment, Franquesa es va mostrar satisfeta perquè enguany es recuperen els concerts i mostres presencials de l’escola, “tenim moltes ganes de gaudir-ne de nou”.

La directora de l’Escola de Música de Vic, Dolça Albert, va començar la seva intervenció recordant que enguany és un any especial perquè poden reprendre la normalitat amb concerts, audicions i classes: “Encara ens queda feina per endavant, però estem satisfets de ser un pas més a prop d’aconseguir la normalitat”. Albert va explicar que l’escola té un projecte educatiu amb un estil de treball obert, flexible i alhora exigent. “Enguany ens centrem en dos grans eixos, el cant coral com a llenguatge propi de la música; i la cultura musical com a la realització humanística de l’escola”.

Joaquim Maideu, mestre, músic i poeta

Sebastià Bardolet, músic i professor de l’EMVIC, va voler fer un recull de la vida de Joaquim Maideu, per commemorar el 25è aniversari de la seva mort. Bardolet va reivindicar la figura de Maideu com a mestre, músic i poeta, en la seva vessant més coneguda, reivindicant la innovació i l’experimentació a l’hora d’ensenyar als alumnes, “Maideu va aconseguir experimentar amb l’educació musical a través de l’aprenentatge sensorial, aconseguint que forces alumnes fessin el salt a carreres professionals”.

A més a més, el conferenciant va recordar que Joaquim Maideu va formar part de grans entitats i estaments de la música catalana, que van donar reconeixement a la seva figura i a l’escola. “Maideu era més que un músic un poeta, que treballava les lletres, i feia suar als alumnes amb la redacció musical més que amb la música”.

Finalment, Bardolet va voler remarcar que l’escola treballa i s’esforça per deixar constància del llegat de Joaquim Maideu, “no només de la figura que va suposar per l’escola, sinó per seguir aplicant el seu mètode educatiu, la seva reivindicació per la llengua i el seu entusiasme pels alumnes”.

L’acte va finalitzar amb la interpretació de dues peces de cant coral a càrrec del cor del conservatori de Vic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Blanes recupera la normalitat després del temporal lleu de mar

Notícia següent

Aprovada la renovació de la gespa del camp de futbol de Vila-seca

Notícies relacionades