L’Ajuntament d’Igualada subvenciona 24 instal·lacions fotovoltaiques fetes aquest any

Les subvencions van aprovar-se al juny i s’hi han pogut presentar totes les instal·lacions realitzades aquest 2021

Aquesta setmana s’ha tancat el període per demanar subvencions per les  instal·lacions de plaques fotovoltaiques realitzades aquest any. L’Ajuntament ha  subvencionat el 30% del cost total d’aquestes instal·lacions incloent la mà d’obra i els  materials. 

En total s’han acollit a aquesta subvenció un total de 24 instal·lacions que han suposat  una inversió per part de l’Ajuntament de 32.249€. Les subvencions estaven destinades  tant a instal·lacions unifamiliars, plurifamiliars com també comunitats energètiques.  

Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat ha destacat “la bona acollida que ha tingut  aquesta mesura que ha subvencionat instal·lacions ubicades en tots els barris de la  nostra ciutat”.  

Vives ha explicat que aquesta és una de les mesures que l’Ajuntament emprèn contra  el canvi climàtic per incentivar entre la ciutadania l’aposta per instal·lacions i accions  favorables al medi ambient. A les subvencions per les instal·lacions fotovoltaiques s’hi  sumen les campanyes “Reciclos” i “Mou-te pel zero” que promouen la reducció de  generació de residus.  

Des de l’Ajuntament també s’estan realitzant accions contra el canvi climàtic i  campanyes de difusió, conscienciació i formació per a la ciutadania. Entre les accions  realitzades en aquests últims anys Vives ha destacat la portada d’aigües de la Llosa  del Cavall ara fa dos anys, la compra de vehicles elèctrics a l’Ajuntament i la  instal·lació de plaques fotovoltaiques en els edificis municipals. Pel que fa a les  campanyes de conscienciació s’ha treballat amb el Consell d’Infants d’Igualada i s’han  realitzat diverses campanyes al Mercat Municipal i als equipaments esportius.