Igualada rebrà la Flama del Canigó el 23 de juny

L’esdeveniment es farà seguint els protocols d’aforament i tots els corredors hauran passat una prova d'antígens

Després d’una edició del 2020 en format reduït a causa de la crisi sanitària de la  Covid-19, la Flama del Canigó tornarà a arribar a la ciutat d’Igualada procedent del cim  del Canigó que té una altitud de 2784 metres. 

El recorregut constarà de dues parts; una primera part íntegrament d’alta muntanya  que va des del cim del Canigó fins a la població de Prats de Molló, que l’efectuarà un  reduït grup de muntanyencs, i una segona part des del Coll d’Ares fins a Igualada. En  aquesta segona part, la flama serà transportada fins a Igualada amb un grup d’una  vintena de corredors que salvaran els més de 150 quilòmetres que hi ha entre el Coll  d’Ares fins a la capital de l’Anoia fent una marxa de relleus. Per fer segura la portada, tots els corredors hauran passat una prova d’antígens prèviament gràcies a la  col·laboració d’Assistencial Anoia.  

Durant el recorregut els corredors igualadins aniran repartint la Flama pels diferents  municipis que transcorren. Com és habitual la comitiva igualadina farà entrada a la  plaça de l’Ajuntament a les 20h on s’encendrà el peveter situat, com l’any passat, dalt  del balcó de l’ajuntament per complir amb els protocols i normatives vigents. 

A partir de les 20h la Flama s’entregarà els diferents municipis de la comarca que ho  han sol·licitat. Entre aquests municipis i les poblacions que recullen la flama pel camí  l’entitat igualadina fa entrega més de 50 entregues de la Flama. 

El Club Atlètic Igualada serà l’encarregat de portar la Flama a Montserrat després  d’arribar a Igualada (aquest any ho faran amb cotxe). Hi haurà l’encesa de la foguera a  les 22h. 

Des de l’entitat Flama del Canigó d’Igualada han volgut expressar el seu agraïment a  totes aquelles persones, col·lectius i entitats que fan possible la portada de la Flama  del Canigó fins a Igualada: El Cos dels Agents Rurals de Catalunya, la FEEC, el Casal  de Conflent, l’Ajuntament d’Igualada i el Club Atlètic Igualada.