Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Igualada organitza nous tallers gratuïts per a persones emprenedores i empreses

Avatar photo

El Departament de Dinamització Econòmica proposa quatre noves activitats de formació pel desenvolupament d’iniciatives empresarials

El Departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, en el marc de la Xarxa Anoia Emprèn i amb la col·laboració de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, ofereix quatre noves activitats de formació adreçades a persones emprenedores i a empreses. Les activitats es continuaran de manera virtual a través de les plataformes Zoom i Teams.

La primera activitat, Com negociar en contextos difícils, té per objectiu aprendre a negociar en un context on no es té el rol de poder. En el decurs de la sessió s’analitzarà què és una negociació, com donar sensació de poder, la importància del MAAN (Millor Alternativa a un Acord Negociat), quin llenguatge fer servir a la negociació, com tenir autocontrol d’emocions en una negociació difícil, com detectar els trucs i tàctiques de pressió de l’altra part i, finalment, les 5 tècniques de tancament en una negociació.

L’activitat està adreçada principalment a autònoms i personal directiu i de vendes i anirà a càrrec de Mònica Mendoza, experta en l’àrea comercial i professora de la UAB, la UOC, EAE Business School i ESADE Alumni en l’àmbit del màrqueting i les vendes.  La sessió té una durada de 5 hores i es realitzarà el dia 27 d’abril de 9 a 14 h.

La segona activitat, Com fer l’estudi de mercat de la teva idea de negoci, permetrà proporcionar una metodologia que permeti recollir totes les dades necessàries per facilitar la presa de decisions, conèixer quines fonts d’informació estan disponibles, realitzar un anàlisi per tal de quantificar el mercat, definir els nostres clients i poder prendre les mesures més adequades per determinar la viabilitat de la idea de negoci. 

En el decurs de la sessió s’analitzarà qui són els meus clients, què vol dir viabilitat (viabilitat legal, tècnica, econòmica, comercial, financera i social); què vol dir la mida del mercat,  quina és la mida crítica i mètodes per calcular la mida; i, finalment,  les fonts d’informació per determinar on trobar la informació que necessito.

L’activitat està adreçada principalment a persones emprenedores que tinguin un projecte o una idea empresarial o petites empreses que comencin la seva activitat i anirà a càrrec d’Eulàlia Balañà, amb més de 20 anys d’experiència en la creació i consolidació d’empreses i especialitzada en la gestió comercial, estudis de mercat i màrqueting. La sessió tindrà lloc dia 3 de maig de 9:30 a 14h.

La tercera activitat, Coopera perquè el teu negoci sigui viable abans, ajudarà les persones emprenedores a saber com dissenyar estratègicament el seu model de negoci innovador i col·laboratiu per fer-lo viable en menys temps.

En el decurs de les sessions es treballarà què és un model de negoci, per què i quan és interessant que sigui col·laboratiu, es treballarà en les idees i projectes empresarials de les persones participants per definir-ne el propòsit, s’analitzarà per qui serà d’interès i utilitat el què volem oferir, es dissenyarà la proposta de valor col·laborativa, la definició del tipus de col·laboradors i els agents de l’ecosistema empresarial, on s’han d’anar a buscar i quins són els criteris seguirem per seleccionar-los, es concretarà el pla a seguir i els acords i se n’avaluaran els resultats.

El taller està adreçat principalment a persones emprenedores, en situació de transició professional i persones que vulguin posar en marxa nous projectes i tinguin interès en fer-ho estratègicament. 

L’activitat serà impartida per Teresa Guix, amb més de 25 anys d’experiència en formació i consultoria, realització d’estudis de viabilitat. El taller tindrà una durada de 5 hores i es realitzarà els dies 17 i 19 de maig de 9:30 a 12:00 h.  

La darrera activitat, Millorar la gestió per reduir despeses, permetrà conèixer i analitzar  aspectes econòmics i financers essencials de l’empresa per poder refer l’estructura de costos i aconseguir la viabilitat de l’empresa.

Entre els continguts que es tractaran durant l’activitat formativa destaquen els següents: analitzar el compte de resultats per poder valorar l’evolució de les vendes i les despeses variables, el marge ponderat o el comportament de les despeses d’estructura; pensar altres maneres de realitzar processos per reduir despeses; millorar la gestió de les compres; aprendre a negociar amb proveïdors; conèixer el cicle de maduració i els terminis de cobrament i pagament; analitzar instruments financers actuals i la utilitzat que té cadascun i finalment, aprendre a fer pressupostos de tresoreria per analitzar la nostra necessitat financera. 

L’activitat està adreçada a professionals autònoms i empreses, tan per al personal directiu com a responsables de les diferents àrees de gestió, i serà impartida per Lourdes Pérez Retamero, especialitzada en les àrees de gestió econòmica, financera, gestió estratègica i gestió de compres. El taller tindrà una durada total de 8 hores i  es realitzarà els dies 9 i 11 de juny: de 9:30 a 12:00 i el dia 16 de juny: 9:30 a 12:30 h.

Els tallers de formació són gratuïts i les places limitades. Podeu veure el programa complet dels cursos i formalitzar les vostres inscripcions a través de l’enllaç web https://www.ignovaigualada.com/aula .

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Quan s’ha de portar mascareta a la platja?

Notícia següent

La Farga ha vacunat 11.604 persones aquesta setmana

Notícies relacionades