Igualada oferirà tretze activitats gratuïtes organitzades per joves

Una exposició artística sobre educació menstrual i una jornada de creació escènica són les primeres propostes

Una dotzena de joves assistien, el passat 10 d’abril, a l’Assemblea IMPULS a Cal Badia  per a decidir les activitats que es durien a terme a través dels Pressupostos  Participatius Joves organitzats pel Departament de Joventut de l’Ajuntament  d’Igualada. Els 15.000 € van ser repartits entre els 13 projectes que van assistir a  l’assemblea tenint en compte els resultats obtinguts a les votacions i les necessitats de  cada projecte. 

L’Agenda que estructura totes les activitats ha donat el tret de sortida aquesta setmana  amb la inauguració de l’exposició “Educació menstruART” a les Encavallades del  Museu de la Pell. Aquesta exposició, impulsada per l’Agnès @artemeia_, és la  culminació d’un concurs realitzat a Instagram per tal de visibilitzar els cossos  menstruants a través de l’art. L’exposició és el recull de més de quaranta obres  presentades, entre pintura i fotografia, de participants d’arreu d’Espanya. Es podrà  visitar fins al dia 18 de juliol. 

La segona activitat de l’Agenda Impuls és una jornada de creació escènica i es  realitzarà el dissabte 26 de juny a l’Escorxador. La proposta està impulsada per Biel i  Martí Rossell i constarà de tres tallers de diferents disciplines escèniques (teatre,  música i moviment) i un dinar. Els participants crearan activament les escenes, per tal  de generar material al voltant de l’espectacle Quanta, quanta guerra… que compta  amb la participació dels impulsors i de la companyia Farrés Brothers i cia. Els tallers  aniran a càrrec de Pep Farrés, Biel Serena i Glòria Ros. Per tal d’assistir a la jornada  caldrà inscripció prèvia. 

Al llarg de l’any s’aniran desenvolupant els diversos projectes, que giren al voltant de la  solidaritat (Muvumu i la magic fruit), la integració (Taller per potenciar les nostres dis capacitats), la música (La Festota Festival), l’art (Exposició de Bodypaint, Electra  Festival) l’ecologisme (Exposició itinerant, mural participatiu, Jornada pel clima i  Jonada de concerts), l’esport (Fitness4love) i la consciència feminista (Cupido dies,  Salvem vides! Atac de cor en les dones). Podeu trobar informació de tots els projectes  al compte d’Instagram de l’Assemblea de Joves Impuls @impulsjoves.