Els Bombers treballen en l’incendi d’Altés, l’únic dels 6 actiu al Solsonès

Un vehicle del cos ha bolcat a la nit i els dos bombers que hi viatjaven ja han estat donats d'alta

Els Bombers mantenen aquest dissabte l’operatiu d’extinció dels diferents incendis que des de dimecres afecten la comarca amb l’objectiu de donar els focs per controlats aviat. En concret, s’han produït 6 incendis, dels quals 4 estan controlats, el de Lladurs, que era el que preocupava més a Bombers divendres, està estabilitzat i l’únic que segueix actiu és el d’Altés, que de moment ha cremat una superfície de 15 hectàrees. Des del cos esperen poder donar per controlat l’incendi de Lladurs al vespre ja que preocupa el seu potencial, de més de 50.000 hectàrees. D’altra banda, aquesta nit un vehicle del cos ha bolcat amb dos efectius en el seu interior durant els treballs d’extinció a Altés. Els dos bombers ja han estat donats d’alta.

El cap de Bombers a la Catalunya Central, Santi Llenoart, ha parlat d’un “complex d’incendis” que afecten la comarca des de dimecres. Per una banda, dos focs situats al nord de la comarca, el de la Pampa i de la Masia del Camp, i els d’Ogern i Sauró s’han aconseguit controlar, mentre que el de Lladurs està estabilitzat. Així mateix, tot i que al matí els Bombers havien dit que el d’Altés estava estabilitzat, més tard han confirmat que segueix actiu i que, de moment, ja ha cremat ja unes 15 hectàrees.

Els focs d’aquest “complex d’incendis” que a hores d’ara més preocupen els Bombers són el de Lladurs i el d’Altés ja que tenen unes “perímetres molt inestables” i pel potencial de massa forestal que poden arribar a cremar si no es controlen aviat. El potencial de l’incendi de Lladurs és de 50.000 hectàrees, mentre que en el cas del d’Altés, Bombers no han dona cap xifra.

Així doncs, durant el dissabte el cos té previst “mantenir el dispositiu com està” i sumar algun mitjà de reforç extern. L’objectiu és poder donar per controlat el foc de Lladurs de cara al vespre.

Amb tot, Llenoart ha remarcat que la situació segueix sent “molt complexa” per les altes temperatures que continuen durant el dia d’avui i que poden fer que focs com el de Lladurs puguin revifar en alguns punts.

Un camió bolca amb dos bombers a dins

Un camió de reforç de Bombers d’Ulldecona ha bolcat aquesta nit durant les tasques d’extinció del foc d’Altés. Al seu interior hi viatjaven dos bombers que posteriorment ha estat traslladats a l’hospital de la Seu d’Urgell i que aquest matí ja han rebut l’alta.