El Galliner administrarà la Festa de la Llum 2021 amb motiu del seu 25è aniversari

La celebració s’adequarà a la situació sanitària que hi hagi en aquell moment.

L’associació cultural El Galliner administrarà la propera edició de la Festa de la Llum, que tindrà lloc al voltant del 21 de febrer de l’any vinent. L’entitat és la responsable de les programacions estables de teatre, dansa i m&ua cute;sica a Manresa, i posarà el seu accent a la festa coincidint amb el seu 25è aniversari. Aquesta edició de la Llum serà necessàriament diferent del que és habitual amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. La Festa se celebrarà amb les condicions de seguretat i prevenció que estiguin vigents en aquell moment.

 

La Festa de la Llum –distingida com a Tresor del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, des de l’any 2009; i Patrimoni Festiu de Catalunya des de l’any 2015- és organitzada per l’Ajuntament de Manresa i l’Associació Misteriosa Llum, l’entitat que vetlla pel manteniment de la Festa, els seus valors i la seva continuïtat.  Alhora, cada any es nomena una entitat administradora, cosa que enriqueix la festa i la fa més diversa, plural i oberta, per l’aportació anual d’un grup de persones amb sensibilitats i visions diferents.

 

Les funcions de l’entitat administradora de la Llum són proposar la persona que pronunciarà el pregó, proposar la inclusió al programa d’un acte propi amb significació i rellevància especial, i participar en l’organització de diversos aspectes de la celebració, en coordinació amb l’Ajuntament, l’associació Misteriosa Llum i la resta d’entitats que organitzen alguns dels actes festius.

 

La tria de l’entitat administradora se sol fer amb motiu d’alguna efemèride que celebri l’entitat, com ara un aniversari. El fet d’administrar la Llum també representa per a la pròpia entitat una significació i una plataforma de coneixement entre la ciutadania.

 

El Galliner va néixer a final de 1995, formada per persones voluntàries, amb els objectius de reivindicar la recuperació del teatre Kursaal i la promoció del teatre i la dansa a la ciutat. Actualment és l’entitat que  s’encarrega de la programació estable de teatre, dansa i música de Manresa, que es realitza principalment al teatre Kursaal i al teatre Conservatori.