Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

El curs escolar arrencarà a la Catalunya Central amb 188 professors més que l’any passat

Un total de 73.482 alumnes cursaran l'etapa obligatòria

Els curs escolar arrencarà a la Catalunya Central amb 6.136 docents, 188 més que l’any passat. Segons dades dels Serveis Territorials d’Educació, a la Catalunya Central el nombre d’alumnes que cursaran l’etapa obligatòria anirà a l’alça i ascendeix fins als 73.482. Per edats, 4.642 alumnes començaran P3 i 6.324 l’ESO.

Entre les novetats del 2020-2021 també hi ha la posada en marxa dels instituts escola Carles Capdevila de Balenyà, Mossèn Cinto de Folgueroles; Josep M Xandri a Sant Pere de Torelló; Renaixença a Els Hostalets de Pierola; Castell d’Òdena, Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys; i Piera. També la nova escola Voltregà, fruit de les fusions de l’Abat Oliva de Sant Hipòlit de Voltregà i El Despujol de Les Masies de Voltregà.

El Bages és la comarca on hi haurà més alumnes cursant els estudis obligatoris, amb un total de 24.770. La segueix Osona, amb 23.070; l’Anoia amb 17.692; el Berguedà amb 4.527; el Solsonès amb 1839; i el Moianès amb 1.584. Pel que fa al personal docent, aquest curs hi haurà 6.324 mestres entre les sis comarques, 188 més que el 2019-2020.

L’ensenyament no obligatori

Un total de 5.688 estudiants, repartits en 231 grups, faran Batxillerat a les comarques central. Com a novetats destaquen la incorporació del batxibac a l’Institut Francesc Ribalta de Solsona.

En el cas de la formació professional, les principals novetats són la incorporació del Cicle formatiu de grau mitjà de Carrosseria i el superior d’Automatització i Robòtica Industrial a l’Institut Milà i Fontanals, a Igualada. Paral·lelament, l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada oferirà el Cicle formatiu de grau mitjà de Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natura; l’institut Guillem Catà de Manresa el Cicle formatiu de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia; i l’Institut de Tona incorpora el Cicle formatiu de Direcció de serveis de restauració.

L’Institut Moianès de Moià impartirà programes de formació i inserció (PFI) d’Auxiliar de vendes i oficina d’atenció al públic; l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu un Itinerari formatiu específic (IFE) d’Auxiliar en Manteniment d’Instal·lacions Esportives; i l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada un Itinerari formatiu específic d’Auxiliar de vendes i atenció al públic.

Nous instituts escola

La Catalunya Central estrenarà, el proper curs acadèmic, set instituts escola. Tres seran a l’Anoia, tres a Osona i un darrer al Solsonès. Es tracta de l’institut escola de Piera; la Renaixença, als Hostalets de Pierola; Castell d’Òdena, a Òdena; Carles Capdevila, a Balenyà; Mossèn Cinto, a Folgueroles; Josep Maria Xandri, a Sant Pere de Torelló; i Vall de Lord, a Sant Llorenç de Morunys. D’aquesta manera, ja hi haurà a la Catalunya Central un total de 12 instituts escola. S’afegeixen als existents a Avinyó, El Pont de Vilomara, Navàs, Castellterçol i Torelló.

Nou centre a Sant Hipòlit de Voltregà

El Departament d’Educació crearà el proper curs 2020-2021 l’Escola Voltregà, fruit de la fusió entre l’Escola El Despujol de les Masies de Voltregà i l’Escola Abat Oliba de Sant Hipòlit de Voltregà. El nou centre, que oferirà el curs que ve dues línies de P3, ocuparà els espais on actualment s’ubica l’Escola Abat Oliba, a Sant Hipòlit de Voltregà, i acollirà l’alumnat provinent dels dos centres educatius.

Millores als centres

Pel que fa a les obres de millora i adequacions, a les comarques centrals s’han invertit 2.175.950 euros, dels quals hi ha previst destinar 1,05 MEUR en infraestructures. Concretament, més de 442.000 euros aniran adreçats a la instal·lació de mòduls als Instituts Escola Barnola d’Avinyó i Pompeu Fabra del Pont de Vilomara, a l’institut Manresa Sis i a l’escola Les Bases de Manresa.

També es destinaran 610.000 euros més per a obres de reforma i adequació als instituts Joan Mercader d’Igualada, Guillem Catà de Manresa, Pius Font i Quer de Manresa i l’escola Vic-Centre d’aquesta localitat.

Els centres pendents de construcció

Segons informa Serveis Territorials, actualment hi ha dos centres en construcció: l’Institut Badia i Margarit d’Igualada i l’escola El Vinyet de Solsona. Per altra banda, l’institut de Gurb i l’escola del Pla del Puig de Sant Fruitós de Bages estan pendent de licitació de l’obra i ja s’ha adjudicat la construcció de l’escola La Serreta de Santpedor. Per últim, queda pendent de projecte constructiu l’institut escola de Castellterçol.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El cribratge massiu de Mollerussa registra un 53% de persones provinents de la docència

Notícia següent

Salt anul·la la Fira del Cistell per la impossibilitat de garantir les mesures de seguretat

Notícies relacionades