Demanen 21 anys de presó per a una dona que va apunyalar mortalment la seva parella el 2018 a Manresa

L'acusada va confessar els fets a una coneguda, i aquesta va ser qui va alertar la policia

El Ministeri Fiscal demana 21 anys de presó per a la dona que, el 3 de juny de 2018, va apunyalar mortalment a la seva parella en un pis de Manresa. Una coneguda de l’acusada, a qui li hauria confessat el crim, va denunciar els fets a la policia, que es va desplaçar a l’immoble i van trobar el cadàver de l’home, de 67 anys.

La presumpta autora, veïna de la capital del Bages, va ser detinguda hores després en un bar. La fiscalia l’acusa d’un delicte d’assassinat. El judici se celebrarà a l’Audiència de Barcelona el proper 16 d’octubre.

Segons la fiscalia, l’acusada, que ara té 50 anys, mantenia una relació sentimental amb la víctima farcida “d’alts i baixos i baralles, incloses les agressions físiques de l’acusada a la víctima”. La matinada del diumenge 3 de juny, afegeix l’escrit, de forma “imprevista”, l’hauria apunyalat amb un ganivet de grans dimensions a diverses parts del cos. Una de les ganivetades, a l’arteria pulmonar, li va provocar una hemorràgia massiva, fet que va provocar que es dessagnés i morís.

Segons l’autòpsia, l’home es trobava en estat etílic i les analítiques de sang mostraven que havia consumit benzoilecgonina, metabòlit principal de la cocaïna. A parer del ministeri fiscal, per culpa del seu estat, era impossible que “es pogués defensar”.

El mateix diumenge una coneguda de la dona va informar la policia que una coneguda seva havia apunyalat l’home. Els Mossos es van desplaçar a l’immoble i van trobar el cos sense vida de la víctima. A continuació es va posar en marxa un dispositiu per localitzar la presumpta autora dels fets, que va ser localitzada en un bar de Manresa. Després de declarar davant del jutge en funcions de guàrdia, ha estat en presó preventiva.

La fiscalia acusa la dona d’un delicte d’assassinat i demana per a ella 21 anys de presó, la inhabilitació absoluta durant el temps que duri la condemna, i llibertat vigilada de deu anys un cop surti de la presó. Pel que fa a la família de la víctima –tenia dues filles-, no demanen cap compensació.