Surt a concurs la redacció de sis projectes d’instal·lacions solars fotovoltaiques

Aquests projectes d’energia solar fotovoltaica s’ubicaran a les cobertes de cinc escoles de la ciutat: Isabel Besora, Pi del Burgar, Vitxeta, Rubió i Ors i Alberich i Casas.

L’Ajuntament de Reus ha tret a concurs el contracte per a l’elaboració dels projectes bàsics i executius per a la construcció de sis instal·lacions solars fotovoltaiques en edificis municipals per un valor de 14.500,00 € sense IVA.

 

Aquests projectes d’energia solar fotovoltaica s’ubicaran a les cobertes de cinc escoles de la ciutat: Isabel Besora, Pi del Burgar, Vitxeta, Rubió i Ors i Alberich i Casas. L’energia que produiran, amb una potència de fins a 15 kw, serà aprofitada per cobrir part del consum elèctric dels centres educatius.

 

L’altra instal·lació, de 30 kw de potència, s’ubicarà al Polilleuger Municipal Ciutat de Reus, on part de l’energia que produeixi la instal·lació solar fotovoltaica serà aprofitada per cobrir part el seu consum elèctric, i una part es compartirà amb habitatges de l’àmbit.

 

 

En aquest sentit, la instal·lació funcionarà com una comunitat energètica per l’autoconsum de les instal·lacions municipals properes i pel veïnat del Barri Gaudí. Així, aprofitant la superfície del polilleuger, els comptadors d’habitatges en un radi de 500 metres de la instal·lació es podrien alimentar d’aquesta instal·lació municipal.

 

Es tracta, per tant, d’un projecte pioner perquè pretén desenvolupar una comunitat energètica en la qual participaran equipaments públics i privats, de manera què, a partir d’una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic municipal es comparteix l’energia generada amb immobles privats.

 

“Aquests projectes formen part de l’aposta del Govern de Reus per l’abastiment dels edificis municipals i l’enllumenat públic amb energia verda i l’ampliació de les instal·lacions fotovoltaiques municipals”, explica el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio. La inversió global en aquests projectes és de 190.000 euros.