L’Ajuntament inverteix 580.000 euros en la millora d’espais públics

Les actuacions estan dirigides a millorar la jardineria, l’enllumenat i el paviment en diversos punts de la ciutat

L’Ajuntament de Reus ha tret a concurs públics en les darreres setmanes dos contractes per un valor total de 580.000 euros per intervenir en la via pública de la ciutat amb accions de jardineria i de millora de l’enllumenat públic. Concretament, el contracte per a l’ampliació i millores d’instal·lacions d’enllumenat públic en diferents zones de la ciutat surt a un preu de licitació de 228.005,59 euros; mentre que el contracte per a la contractació de diverses actuacions de jardineria surt a un preu de 111.388,94 euros; i, finalment, el contracte per als treballs de reforç i millora de paviments, té un preu de licitació de 240.495,87 euros.

Millora i ampliació de l’ellumenat
L’Ajuntament ha tret a conscurs públic el contracte per a l’ampliació i millora de l’enllumenat en diverses zones de la ciutat. Les actuacions a realitzar consistiran en tres accions. Per una banda, la incorporació de nous punts de llum a la xarxa municipal en trams o espais de carrers que no queden coberts per l’enllumenat públic existent. Cada actuació tindrà un abast diferent segons les necessitats de les zones i el grau d’ampliació de l’enllumenat. D’altra banda, el condicionament de línies per a una normalització i ordenació d’instal·lacions existents amb deficiències. I finalment, la renovació d’elements degradats de les instal·lacions d’enllumenat.

Les diferents actuacions a realitzar han estat definides a partir de les necessitats detectades en inspeccions realitzades en el manteniment de l’enllumenat públic, ja siguin originades per queixes de ciutadans o per les pròpies operacions del servei de manteniment.

Ubicació de les actuacions

L’ampliació i millora amb nous punts de llum està prevista en els següents carrers: Carrer de Girona, al Barri Gaudí. Carrer de la Sénia, a la Urbanització Sant Joan. Ronda de Morell i Vilallonga, a la Urbanització Xalets Quintana. Carrer del Mas Carpa, a l’interior del parc del Mas Abelló, al Barri Mas Abelló. Carrer del Mas Iglesias, al Barri Mas Abelló-Mas Pellicer. Parc del Mas Iglesias, al Barri Mas Iglesias. Plaça dels Ganxets, al Barri Jardins de Reus. Carrer de Macià Vila, al Barri de la Pastoreta. Carrer de l’Escorxador, al Barri Escorxador. Carrer de Doctor Domènech, al Barri Niloga. Plaça del Teatre, al Barri del Casc Antic. Avinguda de President Companys i carrer de Sardà i Cailà, al Barri del Mercat Central.

Les actuacions de condicionament de línies estan previstes en els carrers Carrer de Cèlia Artiga, al Barri de les Clarisses. Avinguda de Jaume I, al Barri de la Pastoreta. Riera de Miró, al Barri d’Horts de Miró.

Per acabar, les actuacions de renovació d’elements degradats es realitzarà en diversos punts de la xarxa d’enllumenat de la ciutat en què s’han identificat elements en mal estat per envelliment o altres factors externs al manteniment: Passeig Misericòrdia. Camí de la Selva del Camp. Avinguda de Salou. Carrer d’Astorga. Carrer Sant Lluís. Carrer Prous i Vila. Carrer de Clementina Arderiu. Carrer dels Pelleters. Avinguda Josep Pla. Avinguda de Falset. Carrer d’Ignasi Iglesias. Plaça d’Antoni Jiménez Vega. Carrer de Riudecols. Carrer de Siurana. Passeig de la Boca de la Mina. Avinguda de Marià Fortuny. Carrer de Vinebre. Avinguda de Castellvell. Carrer de Bellavista. Passeig de Prim. Carrer del Ripollès. Carrer del Doctor Domènech. Carrer de Bernat de Bell-lloc. Carrer de Móra d’Ebre. Avinguda d’Argentina. Avinguda de Nicaragua. Carrer dels Flequers.

Jardineria
L’Ajuntament de Reus també ha obert concurs públic per adjudicar el contracte de diverses actuacions de jardineria a la ciutat de Reus. Les accions previstres són les següents. Per una banda, l’enjardinament de la vorera Est del encreuament entre l’avinguda Tarragona i el carrer Argentina. Es millorarà la vorera de la zona est de l’encreuament entre l’avinguda de Tarragona i el carrer Argentina. En aquest indret ja estan enjardinades la plaça central i les voreres i espais lliures a l’entrada del Tecnoparc, actualment en mal estat i sense cap ordenació de la vorera.

D’altra banda, també es remodelarà la zona verda de la plaça Sagrada Família amb carrer Girona, amb la creació d’una jardinera per protegir un arbre exemplar de l’espècie Ceratonia siliqua Reposició d’arbusts morts o en mal estat. També es farà plantació de reposició, amb planta arbustiva per subjectar els talussos i es crearà un sistema de drenatge per evacuar l’aigua de la zona de jocs.en aquests sentit, finalment, s’instal·larà un nou sistema de regatge.

També es durà a terme una nova plantació d’arbrat a diversos carrers de la ciutat de Reus. Amb la present actuació es pretén fer una nova plantació d’una part (100 unitats) dels arbres a les voreres de la ciutat. I, finalment, l’enjardinament i remodelació del Parc Juroca Fase I. En la primera fase es pretén substituir i restaurar l’arbrat d’ombra de grans dimensions que es envellit i poden representar un perill. També modificar les plantacions arbustives i de entapissats en mal estat, adaptant-les a una jardineria mes sostenible i de fàcil manteniment. El sistema de regatge obsolet, obstruït i malmès per l’ús, es substituiria per un de molt mes eficient i actualitzat.

Millora i reforç del paviment
Finalment, l’Ajuntament ha tret a concurs públic el contracte d’obres públiques per adjudicar els treballs de reforç i millora de paviments amb mescla bituminosa en calent a diversos carrers de Reus, donat l’estat en què actualment es troben, com a conseqüència dels seu deteriorament i envelliment pel pas del temps.

El servei s’executarà segons les necessitats i prioritats de les actuacions a realitzar. L’Ajuntament indicarà a l’empresa adjudicatària els vials en els què caldrà actuar segons la planificació prevista i possibles urgències que sorgeixin.