La peatonalització del Raval Santa Anna, efectiva a partir de divendres

Imatge del Raval Santa Anna. Foto CEDIDA

Aquest proper divendres 13 de març, l’Ajuntament de Reus farà efectiva la vianalització del Raval de Santa Anna. El que va començar com un experiment del consistori per transformar el centre de la ciutat, s’acabarà convertint en una realitat. Així doncs, en aquest tram els vehicles tindran prohibit l’accés de dilluns a dissabte entre les 11h i les 21h, a més dels diumenges d’obertura comercial.

Des del govern reusenc consideren que és un bon projecte de ciutat i de futur, pel que s’ha decidit avançar cap a la segona fase del pla. La primera part va consistir una prova pilot, que es va realitzar entre el 29 de novembre i el 29 de febrer, coincidint amb l’inici de la Campanya de Nadal i les posteriors rebaixes comercials. Durant els tres mesos, es va limitar el pas dels vehicles i el trànsit es va desviar cap al Carrer de l’Amargura. Segons la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, “es tracta d’un projecte necessari per pacificar el trànsit, promoure una mobilitat més sostenible i complir els objectius de Desenvolupament del 20-30”.

Actualment, la redacció del projecte executiu es troba en una fase de licitació, motiu pel qual la segona fase tindrà una durada de tres mesos, el temps necessari perquè s’instaurin els canvis adients i el projecte definitiu estigui llest. A més, han indicat que “l’adjudicatari haurà de tenir en compte les conclusions de les dues primeres fases de la prova a l’hora de redactar la proposta definitiva; i haurà d’introduir les millores detectades”. A més, Berasategui ha comentat que “la previsió és adjudicar-ho durant aquest mes de març”. 

Aquesta iniciativa va generar molta polèmica pel veïnat i els comerciants del centre de Reus, però segons l’Ajuntament, “la prova s’ha superat amb èxit”. La regidora de Seguretat Ciutana i Convivència, Dolors Vázquez, s’ha defensat assegurant que “es vol obtenir un espai públic més viscut, millorar la qualitat de vida dels reusencs i obtenir un ambient més tranquil o sostenible”.

Per últim, la consellera Monsterrat Caelles ha comentat que aquesta tarda es reuniran amb els diferents grups implicats per traslladar-los els resultats de la primera fase i per explicar quines seran les accions de futur que prendran des del consistori.