Agents de la Guàrdia Urbana reanimen una persona que havia patit un atac de cor

Els agents van sol·lictar la presència d’una ambulància del servei mèdic

Agents de la Guàrdia Urbana de Reus han salvat la vida d’un home de 57 anys, veí de Reus, que havia patit un atac de cor. Els fets han tingut lloc aquest diumenge 18 de febrer quan un veí de la ciutat va alertar la patrulla perquè una persona havia caigut desplomat dins un establiment comercial situat a la cantonada del Camí de Tarragona i la Riera d’Aragó. Els agents van entrar ràpidament al local i van comprovar que hi havia una persona inconscient amb símptomes d’haver patit una crisi cardíaca.

Els agents van sol·lictar la presència d’una ambulància del servei mèdic a través de la central de comunicacions de la Guàrdia Urbana, i van realitzar el protocol de reanimació cardiopulmonar amb el desfibril·lador que porta incorporat el vehicle patrulla. Arribats els serveis mèdics van estabilitzar el pacient, i posteriorment el van traslladar al Hospital Universitari Sant Joan.

La plantilla de la Guàrdia Urbana ha rebut formació en la utilització dels desfibril·ladors, acreditada pel Consell Català de Ressuscitació. L’any 2015 l’Ajuntament va dotar el cos de seguertat de 10 desfibril·ladors, 8 dels quals van ser instal·lats en cotxes patrulla i 2 a la comissaria d’aquest cos, en el marc del pla de ciutat cardioprotegida endegat per l’Ajuntament de Reus.